Food & Health@ORU: “Vegetarian burger week” at Kårhuset
26 september 2025 08:45 – 09:30 Innovasalen, ARC, campus Örebro, alternativt online (Zoom)

Välkommen till seminariet Food &Health@ORU som kommer handla om “Vegetarian burger week” på Kårhuset. Dagens gäster är Iuri Baptista, postdoktor i måltidskunskap vid Restaurang- och hotellhögskolan, och Nicolaie Kattah, kökschef på Kårhusrestaurang AB.
Food & Health@ORU: “Vegetarian burger week” at Kårhuset
- Datum: Fredagen den 26 september 2025.
- Plats: Innovasalen, ARC, campus Örebro, alternativt online (Zoom).
- Tid: Frukost serveras från 08.00. Seminariet pågår mellan 08.45 och 09.30.
- Språk: Presentationen ges på engelska men frågor kan ställas på svenska.
Trots ökat intresse finns det fortfarande barriärer kring vegetarisk mat. Många upplever att den inte smakar lika mycket som köttbaserade rätter eller känns lika bekant.
Det är bakgrunden till Vegetarian Burger Week, ett testcase som forskaren Iuri Baptista genomförde i samarbete med Kårhusrestaurang AB. Syftet var att förbättra smaken och upplevelsen av vegetariska rätter och möta Kårhusets önskan om att servera fler växtbaserade rätter. Vid seminariet får vi ta del av resultatet från detta testcase.
Medverkande:
- Iuri Baptista – postdoktor i måltidskunskap vid Restaurang- och hotellhögskolan, Örebro universitet
- Nicolaie Kattah – kökschef på Kårhusrestaurang AB