Våra campus

Örebro universitet är uppdelat i tre campusområden, campus Örebro, campus USÖ och campus Grythyttan. Varje campus har olika inriktningar och det är din utbildning som avgör vilket campus du kommer befinna dig på.

Campus Örebro

Novahuset exteriör.

Campus Örebro är universitetets största campus och här har de flesta studenter huvuddelen av sin undervisning.

Med undantag för om du läser något av dessa program:

  • Läkarprogrammet
  • Kulinarisk kock och måltidskreatör
  • Sommelier och måltidskreatör

Campus Örebro ligger sydöst om stadskärnan med cykelavstånd på 10 minuter till stan. Det är ett stort men samlat campus, vilket gör att studenter från flera olika program möts. Här finns det gott om studieplatser, restauranger och caféer. Det finns även ett universitetsbibliotek med ett stort utbud av kurslitteratur och studieplatser. På campus finns också ett gym och en friidrottsanläggning. Här ligger även Kårhuset som är ett café på dagarna och vissa kvällar är det pub och nattklubb.

Campus USÖ

Exteriör av X-huset vid Campus USÖ.

Campus USÖ ligger på Universitetssjukhuset Örebro och här har läkarstudenterna största delen av sin undervisning. Utöver föreläsningssalar, studieplatser och grupprum finns det undervisnings- och träningslokaler som är till för praktisk inlärning. På campus USÖ finns också ett bibliotek som är inriktat på medicin. Här finns även restaurangen Spring som serverar kaffe, lunch och fika.

Campus Grythyttan

Måltidens Hus höst.

Restaurang- och Hotellhögskolan har ett eget Campus i Grythyttan och här har de studenter som läser programmen Kulinarisk kock och måltidskreatör eller Sommelier och måltidskreatör huvuddelen av sin undervisning. Campus Grythyttan ligger i Hällefors kommun. Från Örebro tar det cirka en timme att åka till dit med bil. Här finns det föreläsningssalar, lektionssalar, laboratorium och salar anpassade för praktiska moment. Det finns även en köksträdgård där studenter odlar och tar hand om olika grödor.