Studentambassadör

Två studentambassadörer som står bredvid varandra.

Vill du ha ett socialt och givande extrajobb? Är du en stolt student som gärna berättar om hur det är plugga, bo och leva i Örebro? Som studentambassadör har du en viktig roll som Örebro universitets ansikte utåt i mötet med nya studenter!

Vad gör en studentambassadör? 

Som studentambassadör är du en del av ett stort team med andra studenter. Du arbetar med relationsskapande aktiviteter i både fysisk och digital form, där fokus ligger på det personliga mötet. Du representerar universitetet i stort, men även just din utbildning. Du delar med dig av dina erfarenheter från studier, studentliv och din väg till Örebro universitet. Några av aktiviteterna sker veckovis medan andra sker i perioder under läsåret.

Våra uppdrag

Två elever som sitter och studerar tillsammans.

Linje 14

Inom Linje 14 sker uppdragen på en veckobasis under hela året. Som studentambassadör är du med och leder studiehjälp och workshops på högstadieskolor runt om Örebro. Det ingår även att ta emot studiebesök på campus och hålla i rundvandringar för grundskoleelever.

Fem studentambassadörer sitter utanför biblioteket.

Studentrekrytering

Inom studentrekrytering arbetar du med att inspirera framtida studenter till att välja högre studier på Örebro universitet. Det gör du genom att vara med på rekryterings- och gymnasiemässor samt öppet hus och besöksdagar på campus. I rollen ingår även film och foto uppdrag för våra sociala medier, kommande kampanjer och vår webbsida. En stor del av arbetet är att prata utbildning och studentlivet, helt enkelt hur det är att vara student på Örebro universitet. 

Vem söker vi?

Vi söker dig som är engagerad och utåtriktad och vill representera Örebro universitet för att få fler att välja högre studier. Du trivs i mötet med människor samt söker ett meningsfullt och meriterande extrajobb. 

Vi strävar efter en bredd av studentambassadörer som representerar olika kön, ålder, livserfarenhet och utbildningar. För att arbeta som studentambassadör vill vi att du har minst ett års studier bakom dig.

Vad erbjuder vi?

Inom Linje 14 rekryteras studentambassadörer terminsvis och anställs som amanuenser på omfattning 5-15% av heltid. Månadslön utgår i enlighet med lokalt kollektivavtal.

Inom studentrekrytering som innefattar evenemang, film och foto rekryteras studentambassadörer inför respektive uppdrag. Uppdragen varierar i omfattning och arbetsdagar. Ersättning utgår per uppdrag.

Som studentambassadör kan du ansöka om arbete både inom Linje 14 och  studentrekrytering.

Innan du börjar arbeta behöver du vara med på en obligatorisk introduktion som förbereder dig inför arbetsuppgifterna. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling.

Ansök till amanuens för Linje 14 senast den 2023-12-04. Skicka in din ansökan här.

Ansökningar till studentrekrytering tas emot löpande. Skicka in din ansökan här.

Kontakt

Madelen Renner

Befattning: Verksamhetskoordinator Organisation: Kommunikation och samverkansstöd

Profilsida: Madelen Renner

E-post:

Telefon: 019 303190

Rum: E2228

Madelen Renner