Studentambassadör

Två studentambassadörer som står bredvid varandra.

Vill du ha ett socialt och givande extrajobb? Är du en stolt student som gärna berättar om hur det är plugga, bo och leva i Örebro? Som studentambassadör har du en viktig roll som Örebro universitets ansikte utåt i mötet med nya studenter!

Vad gör en studentambassadör? 

Som studentambassadör är du en del av ett stort team med andra studenter. Du arbetar med relationsskapande aktiviteter i både fysisk och digital form, där fokus ligger på det personliga mötet. Du representerar universitetet i stort, men även just din utbildning. Du delar med dig av dina erfarenheter från studier, studentliv och din väg till Örebro universitet. Några av aktiviteterna sker veckovis medan andra sker i perioder under läsåret.

Två elever som sitter och studerar tillsammans.

Linje 14

Inom Linje 14 sker uppdragen på en veckobasis under hela året. Som studentambassadör är du med och leder studiehjälp och workshops på högstadieskolor runt om Örebro. Det ingår även att ta emot studiebesök på campus och hålla i rundvandringar för grundskoleelever.

Ryggen på en studentambassadör.

Studentrekrytering

Inom studentrekrytering får du arbeta med att inspirera framtida studenter till att välja högre studier på Örebro universitet. Det gör du genom att vara med på rekryterings- och gymnasiemässor samt öppet hus och besöksdagar på campus. En stor del av arbetet är att prata utbildning och studentlivet, helt enkelt hur det är att vara student på Örebro universitet. 

Studenter som sitter i en studio och pratar i mikrofon.

Film och foto

Som en del i att rekrytera nya studenter så syns universitet i digitala kanaler som Instagram och Youtube. Som studentambassadör är du med i olika typer av produktioner, du kan exempelvis medverka i livesändningar i samband med digitala evenemang eller i en programfilm.

Aula Nova interiör.

Evenemang och värdskap

Örebro universitet arrangerar och medverkar vid olika konferenser, möten och andra evenemang. Evenemangen kan vara både fysiska och digitala. Inom dessa uppdrag arbetar du som studentambassadör med värdskap. Exempel på arbetsuppgifter inom fysiska evenemang är garderobsvärd och konferensvärd. Arbetsuppgifter vid digitala evenemang är teknisk support eller digital mötesvärd.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är engagerad och utåtriktad och vill representera Örebro universitet för att få fler att välja högre studier. Du trivs i mötet med människor samt söker ett meningsfullt och meriterande extrajobb. 

Vi strävar efter en bredd av studentambassadörer som representerar olika kön, ålder, livserfarenhet och utbildningar. För att arbeta som studentambassadör vill vi att du har minst ett års studier bakom dig.

Vad erbjuder vi?

Du blir timavlönad med 135 kr/timme för de uppdrag du genomför. Som studentambassadör förväntas du kunna lägga minst 6-8 timmar/månad på uppdraget om inte annan överenskommelse finns.

Innan du börjar arbeta behöver du vara med på en obligatorisk introduktion som förbereder dig inför arbetsuppgifterna. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling.

För närvarande är ansökan stängd.

Kontakt

Madelen Renner

Tjänstetitel: Verksamhetskoordinator Organisation: Kommunikation och samverkan

Profilsida: Madelen Renner

E-post:

Telefon: 019 303190

Rum: E2228

Madelen Renner