Studentambassadör

Två studentambassadörer som står bredvid varandra.

Vill du ha ett socialt och givande extrajobb? Är du en stolt student som gärna berättar om hur det är plugga, bo och leva i Örebro? Som studentambassadör har du en viktig roll som Örebro universitets ansikte utåt i mötet med nya studenter!

Vad gör en studentambassadör? 

I studentambassadörsuppdraget är du en del av ett stort team med andra studenter. Du arbetar med relationsskapande aktiviteter i både fysisk och digital form, där fokus ligger på det personliga mötet. Du representerar universitetet i stort, men även just din utbildning. Du delar med dig av dina erfarenheter från studier, studentliv och din väg till Örebro universitet. Några av aktiviteterna sker veckovis medan andra sker i perioder under läsåret.

Linje 14

Kärnan i Linje 14:s verksamhet är mötet mellan studenter och elever i grundskolan med syfte att skapa kännedom om universitetsstudier och öka studiemotivationen. Uppdragen inom Linje 14 sker på veckobasis där man som studentambassadör leder studiehjälp och workshops på högstadieskolor samt tar emot studiebesök på campus.

Studentrekrytering

Inom studentrekrytering vill vi inspirera framtida studenter till högre studier på Örebro universitet. Det gör vi genom att representera universitet på rekryterings- och gymnasiemässor, arrangera öppet hus och besökdagar på campus. 

Film och foto

Som en del av studentrekryteringen är universitetet synliga i olika digitala kanaler, t.ex. Instagram och YouTube. Uppdragen ser olika ut, men kan innebära medverkan i livesändningar i samband med digitala evenemang eller film- och fotouppdrag.

Evenemang och värdskap

Örebro universitet arrangerar och medverkar vid olika populärvetenskapliga konferenser, föreläsningar för allmänheten och andra evenemang. Vid dessa uppdrag arbetar man framförallt med värdskap och mottagande av besökare.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är engagerad och utåtriktad och vill representera Örebro universitet för att få fler att välja högre studier. Du trivs i mötet med människor samt söker ett meningsfullt och meriterande extrajobb. 

För att arbeta som studentambassadör måste ha minst ett års studier bakom dig.

Vad erbjuder vi?

Du blir timavlönad med 135 kr/timme för de uppdrag du genomför. Som studentambassadör förväntas du kunna lägga minst 6-8 timmar/månad på uppdraget om inte annan överenskommelse finns.

Innan du börjar arbeta får du en introduktion som förbereder dig inför arbetsuppgifterna. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling.

Ansökan

Ansökan för vårterminen 2022 är stängd.

Kontakt

Alva Berentsen

Tjänstetitel: Aktivitetssamordnare Organisation: Kommunikation och samverkan

Profilsida: Alva Berentsen

E-post:

Telefon: 019 303130

Rum: E2230

Alva Berentsen