This page in English

Musikhögskolan

Välkommen till Musikhögskolan

Musikhögskolans byggnad

På Musikhögskolan i Örebro möts konstnärliga och vetenskapliga perspektiv med kunskap och lärande i en miljö där olika estetiska uttryck får samspela och där de stora frågorna om musik, människa och samhälle får utrymme.

student som sjunger

Nu öppnar vi för sen anmälan!

Funderar du på att bli musiker? Vårt konstnärliga kandidatprogram med inriktning mot Jazz och pop öppnar igen för anmälan inför höstterminen 2024!

student som sjunger klassisk musik

Missade du att anmäla dig?

Sök till vår moderna musikerutbildning i Kammarmusik till hösten 2024 där solist- och kammarmusikerrollen får utvecklas sida vid sida genom hela din utbildning!

Festivalen 2024

Gillar du musik? Då ska du gå på Festivalen 2024!

Festivalen är vår alldeles egna musikfestival som anordnas med och av våra studenter. Spana in festivalprogrammet, det kommer garanterat att finnas något som passar för alla! Förutom musik blir det även improvisationsteater och fotoutställning. Café Prego håller öppet och serverar både mat och dryck till alla festivalbesökare. Och du, det är fri entré!

Student vid fönster

Intresserad av relationerna mellan musik, individ och samhälle?

Vårt kandidatprogram i musikvetenskap, Musik, kultur och medier ger dig kunskaper och verktyg för att undersöka hur och varför musik låter som den gör, hur människor använder musik, och hur musik påverkar människor. Så om du ser en framtid inom kulturliv och musikbransch, medier eller forskning, läs mer om programmet och ansök redan idag.

Studenter som sminkar sig med teatersmink

Vill du jobba med scenkonst och pedagogik? Leda barn, ungdomar eller vuxna? Då ska du söka till vårt teaterpedagogprogram i höst!

Musikhögskolans teaterutbildning ger dig de konstnärliga och pedagogiska färdigheter du behöver för ditt framtida jobb som teaterpedagog. Under utbildningen får du fördjupa dig i teaterpedagogikens område där mötet mellan konstnärligt arbete och pedagogik står i centrum. Vill du veta mer? Ansökan till programmet är fortfarande öppen!

Studenter har undervisning

Är du framtidens musiklärare?

Är du intresserad av musik och att arbeta med barns och ungdomars lärande i och för ett framtida samhälle? Läs då mer här om vårt ämneslärarprogram i Musik!

Studenter vid fönster

Vad gör musik med människor?

Masterprogrammet i musikvetenskap undersöker hur och varför människor är musikaliska och hur musiken, i en alltmer uppkopplad värld, påverkar samhället.

Kammarmusikstudent vid flygel

Drömmer du om att jobba inom musik?

Då ska du söka en utbildning hos oss! På Musikhögskolan i Örebro kan du bland annat utbilda dig till musiker, kompositör, musiklärare, musikproducent och musikvetare. Här hittar du information om alla våra olika program och kurser som vi erbjuder inom musik.

Notblad och fiol

Universitetets egna akademisk orkester söker musiker

Akademisk orkester är universitetets egna symfoniorkester som vänder sig främst till studenter, anställda och alumner, men även till Dig som har ett brinnande intresse för orkestermusik. Välkommen med din intresseanmälan!