This page in English

Musikhögskolan

Välkommen till Musikhögskolan

Musikhögskolans byggnad

På Musikhögskolan i Örebro möts konstnärliga och vetenskapliga perspektiv med kunskap och lärande i en miljö där olika estetiska uttryck får samspela och där de stora frågorna om musik, människa och samhälle får utrymme.

Tjej som sjunger

Upplev morgondagens storband - Symposium

Välkommen till höstens storbandssymposium på Musikhögskolan under den 15-16 oktober 2022. Möt aktörer från hela Norden och nätverka med spännande nutida kompositörer och musiker.

Kammarmusikstudent vid flygel

Sök en utbildning inom musik!

Drömmer du om att jobba med musik? På Musikhögskolan i Örebro kan du bland annat utbilda dig till musiker, kompositör, musiklärare, musikproducent och musikvetare. Här hittar du information om alla våra olika program och kurser inom musik.

Studenter som sminkar sig med teatersmink

Utbilda dig till teaterpedagog!

Vill du jobba med scenkonst och pedagogik? Vår teaterutbildning ger dig de konstnärliga och pedagogiska färdigheter du behöver för ditt framtida jobb som teaterpedagog. Läs mer om utbildningens innehåll här, direktlänk finns till anmälan inför hösten 2022.

Foto: Benjamin Holmqvist

Rebell Gitarrkvartett blir ny Ensemble in Residence!

Läs om våra alumners framgångar från det konstnärliga kandidatprogrammet med inriktning Kammarmusik.

Bild på Jonna

Därför är musikundervisning så viktig i skolan

Lyssna här vad vår musikläraralumn Jonna Ydenius har att säga om sitt jobb som musiklärare på en högstadieskola.

Notblad och fiol

Akademisk orkester söker musiker

Vill du spela i en symfoniorkester? Akademiska orkestern är universitetets egen symfoniorkester som främst vänder sig till studerande, anställda och alumner, men även till övriga som har ett brinnande intresse för orkestermusik. Gör en intresseanmälan här!