This page in English

Hitta utlysningar med Research Professional – databas för forskningsfinansiering

Som anställd vid universitetet med en mejladress ...@oru.se kan du söka i online-databasen Research Professional. Här finns utlysningar från stora och små forskningsråd och fonder, nationellt och internationellt.

Skapa ett konto

Börja med att registrera dig och skapa ett eget konto. För att göra detta behöver du vara inloggad på en dator som är ansluten till nätet vid Örebro universitet (hit räknas även universitetssjukhuset). När du har skapat ett konto kan du logga in och söka från vilken dator som helst. I ditt konto kan du:

  • söka utlysningar från tusentals finansiärer i hela världen.
  • skräddarsy sökfrågor som matchar din forskning, dina finansiärer eller ändamålet du vill söka pengar för.
  • spara dina sökningar och få e-postpåminnelser när det är dags att söka.
  • använda färdiga sökningar och titta i kalendariet för att se vilka utlysningar som är på gång.

Var med på en introduktion

Vi hjälper gärna till med en introduktion till Research Professional. Kontakta oss så bestämmer vi en tid för din forskargrupp.

Research Research som står bakom Research Professional ordnar demonstrationstillfällen som sänds över internet. Via din dator följer du en presentation av databasen. Presentationerna ges på engelska.

Anmäl dig till ett demonstrationstillfälle över internet.

Kontakt

Har du frågor om databasen så vänder du dig till Grants Office. Vi kommer gärna ut till din forskargrupp för att gå igenom databasen och dess funktioner. Vid frågor kontakta grantsoffice@oru.se