Restaurang- och hotellhögskolan

Fristående kurser i måltidskunskap och värdskap

Kockstudenter i kök

Vill du spetsa din kompetens eller är du nyfiken och vill lära dig mer om restaurang och gastronomi? Nu har du möjlighet att läsa en eller flera kurser i måltidskunskap och värdskap.

Vi har flera fristående kurser som inte kräver tidigare högskolestudier som ger dig en introduktion till yrkesmässigt sommelier- och matlagningshantverk i kombination med teoretiska insikter om drycker och livsmedel. Eller varför inte ta möjligheten att stärka din kompetens om hållbarhet med fokus på lönsamhet, jämställdhet och etik kombinerat med teorier om hospitality, service och värdskap i ett restaurangperspektiv. Du kan också låta dig introduceras till hur våra sinnen, syn, hörsel, doft, smak och känsel fungerar och hur samspelet mellan sinnena kan användas för att förstå måltidens multisensoriska komplexitet.

Fristående kurser som kräver tidigare högskolestudier och
kurser på avancerad nivå

Vi har också flera kurser på grundnivå som kräver att du har tidigare högskolestudier, dessa kan du läsa mer om via länken ovanför under fliken "Måltidskunskap och värdskap". Där hittar du även våra kurser på avancerad nivå.