Restaurang- och hotellhögskolan

Studievägledning

Studievägledaren vid Restaurang- och hotellhögskolan träffar du i Kärnhuset, rum K1102 b Campus Grythyttan.

Studievägledare

Marie Valegren

Tjänstetitel: Studievägledare Organisation: Restaurang- och hotellhögskolan

Profilsida: Marie Valegren

E-post:

Telefon: 019 302003

Rum: K1102c

Marie Valegren

Frågor och svar inför val av utbildning

Behöver man ha yrkeserfarenhet för att börja på något av era program?

-Vissa som kommer hit har jobbat några år innan och väljer att studera för att kunna ta nästa steg, men det finns också de som kommer direkt från gymnasiet. Man behöver inte ha flera års yrkeslivserfarenhet för att kunna tillgodogöra sig utbildningen. Utbildningen har också grundläggande behörighet. Praktisk erfarenhet från branschen är inte ett antagningskrav.

Vad kan jag göra efter utbildningen?

- Vad du blir efter avslutad utbildning beror på vad du gått för program, vad du gjort innan och vad din ambition är. Utbildningen blir vad du gör det till!

Att studera i Grythyttan är dock att utbilda sig inom en expansiv, dynamisk och spännande bransch och göra en god investering för framtiden. Många som studerar här drömmer om arbetsledande positioner i branschen eller om att starta och driva eget, vilket samtliga utbildningar vid RHS ger goda förutsättningar för.

Är du nyfiken vad andra har gjort efter utbildningen? Läs om våra alumner (fd studenter) här!

Hur köper man kurslitteratur? Måste man köpa allt?

Litteraturen som används, finns i kursplanen varje termin (den första kursen heter MÅ004G och hittas via www.oru.se). Enklast är att ”klicka hem den” från nätet och hämta den vid ett postombud i Grythyttan eller på din hemort.

Man kan också köpa den begagnad från en student i årskursen över. Viktigt då är att man försäkrar sig om att det är samma litteratur som används den här terminen. Examinationen baseras på den obligatoriska litteraturen. Man behöver alltså inte köpa all referenslitteratur.

Ett tips är att gå med i Facebookgruppen Student i Grythyttan som är en sluten grupp för studenterna vid Restaurang- och hotellhögskolan. Här kan man köpa och sälja kurslitteratur och organisera samåkning till och från Sveriges alla hörn. Jobberbjudanden och sociala evenemang skrivs även ut här.

Viktigt att veta!

Du MÅSTE svara på ditt antagningsbesked för att behålla din plats vid utbildningen. På Antagning.se hittar du all information du behöver kring din ansökan, svar på frågor kring antagning och alla viktiga datum att vara uppmärksam på.

På Örebro universitetets hemsida finns information som kan vara värdefull för dig som är ny student. Här finns också en checklista med information om hur och var man tackar ja, samt registrerar sig.