Food & Health@ORU: Hur kan man mäta hur en individ påverkas av viss mat?
28 november 2025 08:45 – 09:30 Innovasalen, ARC, campus Örebro, alternativt online (Zoom)

Välkommen till seminariet Food &Health@ORU som kommer handla om hur viss mat påverkar en individ. Dagens gäst är John-Peter Ganda-Mall, forskare vid Institutionen för medicinska vetenskaper, Örebro universitet.
Food & Health@ORU: Hur kan man mäta hur en individ påverkas av viss mat?
- Datum: Fredagen den 28 november 2025.
- Plats: Innovasalen, ARC, campus Örebro, alternativt online (Zoom).
- Tid: Frukost serveras från 08.00. Seminariet pågår mellan 08.45 och 09.30.
- Språk: Presentationen ges på svenska men frågor kan ställas på engelska.
Hur påverkas vi av det äter? Det som händer i tarmen påverkar inte bara magen utan också immunförsvaret, hjärt- och kärlsjukdomar, åldrande och hjärnan. För att hjälpa människor att äta rätt och underlätta för företag att ta fram hälsosammare produkter behövs metoder som kan mäta hur en individ påverkas av specifikt kostintag.
Forskare från Mat och hälsa vid Örebro universitet som arbetar inom området precisionsnutrition presenterar den forskning som bedrivs för att utveckla sådana metoder.
Medverkande:
- John-Peter Ganda-Mall – forskare vid Institutionen för medicinska vetenskaper, Örebro universitet