Restaurang- och hotellhögskolan startar nytt Hospitality Managementprogram
Programmet Hospitality Management startar höstterminen 2019 och har ett tydligt fokus på ledarskap. Programmet omfattar 180 hp och leder till en kandidatexamen.
Hotell- och restaurangbranschen utvecklas i en rasande fart och behovet av ledarskap och styrning är stort. Programmet är framtaget tillsammans med Handelshögskolan vid Örebro universitet och i samarbete med ledande aktörer från den svenska hotell- och restaurangbranschen med inspel och influenser från internationella lärosäten.
Under den treåriga utbildningen får studenterna en djup insikt i ledarskap, företagsekonomi, marknadsföring, service och företagsutveckling kopplat till hotell- och restaurangdrift. I samtliga kurser läggs stor vikt vid hållbarhet, såväl miljömässig som social och ekonomisk. Kurserna varvar teoretisk undervisning med praktiska övningar och uppgifter. Programmets huvudfokus är att utbilda framtidens chefer och ledare genom att ge studenterna en möjlighet att utveckla sitt personliga ledarskap och sin förmåga att leda team och organisationer med en hög nivå av servicekvalitet.
Utbildningen ger också studenterna möjligheten att arbeta med flera av de mest spännande företagen i hotell- och restaurangbranschen. Det handlar om att lösa faktiska företagsutmaningar, utveckla nya koncept och lösningar samt skriva affärs- och marknadsplaner. Avsikten är att studenterna ska växa både kunskapsmässigt och som individer genom att de ständigt utvecklar sina kunskaper i skarpt läge. Programmet kommer, precis som tidigare, att kontinuerligt gästas av inspirerande föreläsare från näringslivet som ger studenterna möjlighet att skapa professionella kontakter redan under sin utbildning.
Karriär och arbetsmarknad
Målet med det nya Hospitality Managementprogram är att förbereda studenterna för en nationell eller internationell karriär inom branscher där service, ledarskap och upplevelser är centralt. Det kan handla om ledande befattningar eller specialistroller inom något av alla de områden som berörs inom programmet. Avsikten är att förbereda studenterna för en framgångsrik, utvecklande och spännande karriär samt för eventuella vidare studier på avancerad nivå.
Vem ska söka utbildningen och varför?
Personer som tycker det är intressant och spännande med ledarskap, affärsutveckling och service och som brinner för att utveckla sig själv inför en karriär på chefs- eller ledningsnivå inom hotell- och restaurangbranschen. Där är upplevelser och service centralt, men utbildningen är även attraktiv för en karriär inom andra närliggande branscher där service har stor betydelse.
Vad är speciellt för Hospitality Managementprogrammet vid Örebro universitet?
Utbildningen har en stark förankring i hotell- och restaurangbranschen, såväl nationellt som internationellt med engagerade lärare, gästföreläsare och studiebesök. Studenterna arbetar ständigt med projekt och uppgifter direkt kopplade till verklighetens frågeställningar och utmaningar.
Restaurang- och hotellhögskolan - Campus Grythyttan - är en institution vid Örebro universitet. Här möts studenter i en kreativ studiemiljö mitt i den storslagna naturen i Bergslagen där de samtidigt nätverkar med studenter från tre olika utbildningar som alla berör besöksnäringen.
Mer information kommer i november 2018.
Kontakt: Heléne Gustafsson, enhetschef, Restaurang- och hotellhögskolan.