This page in English

Information om Örebro

Här hittar du information om Örebro stad och boende.

Örebro kommun

Örebro ligger mitt i Sverige och är Sveriges sjätte största kommun med sina 150,000 invånare. Staden är 750 år gammal och rymmer invånare från ungefär 165 olika länder. Från Örebro är det nära till Stockholm (200 km), Göteborg och Oslo (båda 300 km). Stadens attraktiva läge gör den till en populär affärsregion och en bra plats för konferenser och mässor.
Läs mer om Örebro och vad staden erbjuder på Örebro kommuns webbsida.

Bo i Örebro

För dig som söker bostad i Örebro finns olika alternativ beroende på hur din vistelse hos oss på universitetet ser ut. Här har vi sammanställt information om olika boendeformer. Vänd dig gärna till din värdinstitution för mer hjälp.

Hyra boende

Örebros kommunala bostadsbolag ÖBO är den största hyresvärden i Örebro. ÖBO använder sig av ett kösystem där du samlar poäng för varje dag som du står i kö för att hyra en bostad. Du samlar poäng genom att bli medlem via deras webbsida. Vid intresse från flera personer är det den med flest köpoäng som erbjuds hyreskontraktet.

För dig som inte stått i kö länge kan det vara svårt att få en lägenhet via kösystemet. Du kan då använda dig av ÖBO:s marknadsplats "Direkt". Där läggs varje dag ut ett antal lägenheter där principen "först till kvarn" gäller och du behöver alltså inga köpoäng. Välj "Direkt" som sökalternativ i fliken "Marknadsplats" när du söker bostad via ÖBO:s webbsida.

Övriga hyresvärdar i Örebro finns listade på Örebro kommuns webbsida.

Länkar
Örebrobostäders, ÖBO:s, webbsida
Söka bostad på Örebro kommuns webbsida

Köpa boende

För dig som vill köpa en bostad i Örebro finns ett antal fastighetsförmedlingar som du kan vända dig till. 

Länkar
Söka bostad på Örebro kommuns webbsida