Se mer av campus Örebro

Entréhuset

Entrehuset

I Entréhuset sitter rektorn och administrationen. Här finns även receptionen och växeln.

Biblioteket

Förutom universitetsbiblioteket rymmer denna byggnad Enheten för universitetspedagogik, IKT och lärande. Det finns också ett café.

Nova

I Nova hittar du Handelshögskolan vid Örebro universitet. Här finns universitets aula, Aula Nova, samt café. Nova fick Örebro kommuns byggnadspris 2015.

Långhuset

Här finns Studentcentrum, IT-avdelningen, Repro och Teknisk service. Institutionen för juridik, psykologi och socialt arbete håller till här. Här finns även restaurang och café.

Forumhuset

I denna byggnad huserar i huvudsak Institutionen för humaniora, utbildning och samhällsvetenskap. Här ligger även Bion och Stilla Rummet, samt restaurang.

Prismahuset

Här håller Institutionen för hälsovetenskaper till och här finns bland annat forskningslabb inom biologi- och kemiområdet. Här ligger också Campushälsan. Vaktmästeriet och dövtolkningsservice finns även i Prismahuset.

Musikhögskolan

Universitetets konsertsal ligger i denna byggnad. Lokalerna används av Musikhögskolan och här finns även café och en konsthall. Byggnaden fick Örebro kommuns stadsbyggnadspris 2004.

Bilbergska huset

Här finns delar av Institutionen för Natur och Teknik. Här ligger forskningscentrum Människa-Teknik-Miljö (MTM).

Teknikhuset

Här håller delar av Institutionen för Natur och Teknik till samt forskningsmiljön Youth & Society (YeS). Här finns också Personalavdelningen, delar av Campusavdelningen, samt en restaurang.

Kårhuset

Här finns en restaurang och Örebros största nattklubb med tre barer och två dansgolv. I denna byggnad sitter även Örebro studentkår.

Gymnastikhuset

Här håller idrottsämnet inom Institutionen hälsovetenskaper till. Här finns två gymnastiksalar, en stor danslokal och ett gym på 500 kvm. Örebro universitets idrottsförening finns här. Intill denna byggnad finns ytterligare en byggnad med två idrottshallar.

Utomhusanläggning

Vid Örebro universitet finns en komplett friidrottsanläggning samt idrottsplaner för fotboll, tennis, beachvolleyboll och streetbasket.