This page in English

Kajsa Hult

Tjänstetitel: Doktorand Organisation: Restaurang- och hotellhögskolan

E-post:

Telefon: 019 302042

Rum: K1108

Kajsa Hult
Forskningsämne

Om Kajsa Hult

Kajsa Hult är doktorand i måltidskunskap på Restaurang- och hotellhögskolan, Campus Grythyttan sedan hösten 2019. Hennes forskningsprojekt handlar om att synliggöra yrket som matsalsarbetare på restaurang samt att fördjupa kunskapen kring värdskap utifrån ett teoretiskt och praktiskt perspektiv. Avhandlingsarbetet har som ambition att belysa lusten för arbetet, förutsättningar för social hållbarhet samt att bidra med att höja statusen för yrket som serveringspersonal. Projektet gränsar över till forskningsfältet hospitality där sociala och kulturella aspekter har betydelse i förståelsen för värdskap.

Kajsa har en fil. mag i måltids- och restaurangvetenskap från Umeå Universitet och har tidigare arbetat som adjunkt med undervisningsområden inom värdskap och dryckeskunskap. Utöver det akademiska intresset för restaurangforskning arbetar hon till och från praktiskt i restaurangbranschen och har sedan barnsben till och från haft en fot i måltidssammanhang.  

Publikationer

Samlingsverk (redaktör) | 

Samlingsverk (redaktör)

Carrillo, J. (ed.) , Hult, K. (ed.) , Jonsson, I. M. (ed.) , Scander, H. (ed.) & Wellton, L. (ed.) (2021). Nordic Association for Food Studies Workshop 2020: Foodways at a crossroads: Sustainability, Gastronomy and Rethinking the traditions of how to Eat. Örebro: Örebro University (Måltidskunskap 5).