Dans för Hälsa – Anna Duberg

Anna Duberg.

Den psykiska ohälsan bland ungdomar är i dag ett stort folkhälsoproblem och nytänkande insatser efterfrågas. Dans för Hälsa är en forskningsbaserad och hälsoekonomiskt effektiv metod som i dag används över hela landet - oftast som komplement till elevhälsa men även inom primärvård och psykiatri.

Ett seminarium om Dans för Hälsa

Med vem? Anna Duberg, medicine doktor i hälsovetenskap.

För vem? Medarbetare inom elevhälsa, primärvård och psykiatri.

När? 08:50-09:30, 27 april.

Forskningen visar att kravlös dans i grupp med fokus på rörelseglädje kan förbättra upplevd hälsa och minska smärta, symtom på stress och antal vårdbesök. Under föreläsningen den 27 april får du ta del av vad som ligger bakom resultaten - och hur just ni kan ta del av metoden i er verksamhet. Varmt välkomna!

År 2019 fick Dans för Hälsa utmärkelsen ”Årets Förnyare inom Svensk Sjukvård” av Dagens Medicin med motiveringen: ”För att på ett imponerande sätt ha mobiliserat och motiverat till bättre hälsa, utan dyra investeringar och med ungas egen kraft. Årets Guldskalpellvinnare har med stöd i evidens metodiskt förnyat vårdens arbetssätt genom att ta vara på det friska.”

 Ser ni också ett behov av att arbeta med att stärka det friska i er målgrupp – och vill satsa på att använda Dans för Hälsas metod? Kika gärna in på www.dansforhalsa.se, där finns också information om våra populära instruktörskurser!

www.dansforhalsa.se