Testa din livsstil

Testa dina levnadsvanor och få återkoppling med en personlig hälsoprofil. När du har svarat på alla frågor i ett test får du anpassade råd baserade på dina svar samt konkreta tips och verktyg som stöd för förändring. Testerna är anonyma.

Livsstilsprofilen

Livsstilsprofilen är ett kortare frågeformulär om alkohol, tobak, matvanor och fysisk aktivitet som ger dig en bild av dina levnadsvanor som helhet.

Livstilsprofilen


Alkoholvanor

Här får du en översikt över din alkoholkonsumtion, information om promillehalter och saker att tänka på när det gäller alkoholkonsumtion.

Alkoholvanor


Tobak

Här får du en översikt över dina rök och snusvanor och fakta om tobak. Du får även stöd för att sluta röka eller snusa via sms och tips om hur du kan gå tillväga för att sluta röka eller snusa.

Tobakvanor


Matvanor

Ett test för dig som vill få koll på dina matvanor och se om du äter hälsosamt, till exempel tillräckligt med frukt, fullkornsprodukter, grönsaker och fisk. Du också tips på bra livsmedel.

Matvanor


Fysisk aktivitet

Ta reda på hur mycket – eller lite – du rör på dig under en vecka, få allmänna råd och tips om hur du med enkla medel kan röra på dig mer.

Fysisk aktivitet


Stress

Svara på frågor som rör den senaste månaden får du svar på hur din stressnivå ser ut just nu när det gäller upplevda krav, dina resurser att hantera krav, stressrelaterade känslor och tankemönster. Du också många bra tips och övningar för att hantera stress.

Stress


Mental hälsa

Här får du svara på generella frågor om nedstämdhet, ångest och oro samt få tips om vad du kan göra för att må bättre mentalt.

Mental hälsa


Sömn

Få en bild av dina sömnvanor plus enkla råd och verktyg som kan hjälpa dig att sova bättre.

Sömn

Testerna har utvecklats av forskare på Linköpings universitet och den vetenskapliga granskningen av innehållet har gjorts av professor Preben Bendtsen.