Nyhetslista PAN Sweden
-
Konsumenter i Sverige vill ha växtbaserat kött som liknar vanligt kött
Konsumenter som vill minska sin köttkonsumtion uppskattar köttsubstitut mer än de som är positiva till kött. Men båda grupperna vill att det växtbaserade proteinet påminner om kött i smak, lukt och konsistens. Det visar forskning vid Örebro universitet.
-
Örebro kommuns kockar laborerar fram nya rätter under workshop med Örebroforskare
Aioli och risotto på havreris och falafel på rostade gula ärtor. Det var några exempel på maträtter som Örebro kommuns kockar utvecklade under en workshop med forskningscentret PAN Sweden.
-
”Satsningen på mat och hälsa skapar attraktivitet för vår region”
Mat, hälsa och hållbarhet stod på programmet när Örebro universitet bjöd in till höstmingel och kickoff för samverkansplattformen Mat och hälsa. – Hälsosam och hållbar mat ska vara tillgänglig för alla, säger professor Robert Brummer, vicerektor för mat...
-
Forskare ska göra det enklare för människor att äta rätt
– Kroppens behov är inte samma för alla och varierar genom livet. Vi vill göra det enklare för människor att äta rätt. Vårt mål är att hitta biomarkörer, som vi kan mäta, för att ta reda på vad som är rätt kost för just dig, säger Robert Brummer,...
-
Internationella rådet för Mat och hälsa på tvådagarsbesök
Sense Lab och den funktionella MRI-tekniken stod på programmet – dessutom fick internationella rådet veta mer om det nya nationella centret PAN Sweden. – Mat och hälsa har satt Örebro universitet på kartan, säger ordförande Anders Kaspersson.
- 1