Institutionen för naturvetenskap och teknik

Introduktionsveckan 2024

Du som är antagen till ett program hos oss på Institutionen för naturvetenskap och teknik är varmt välkommen att ta del av vår introduktionsvecka 26-30 augusti. Du får repetera matematikkunskaper, hitta studieteknik, träffa dina kursare och bekanta dig med både campus och Örebro stad!

Välkommen den 26 augusti!
Kårsektionen TekNat tar dig med på en campusvandring. Efter lunch tar introduktionskursen vid.

Sidan uppdateras under sommaren, håll utkik efter ändringar!

Innehållet i introduktionsveckan varierar beroende på vilken utbildning du ska läsa. Gemensamt för alla utbildningar är att veckan ger en bra start på studierna! Introduktionsveckan består av en matematikkurs och vissa program erbjuder även annan förberedande undervisning denna vecka, exempelvis att testa på att programmera eller att testa Matlab. Dessutom finns kårsektionen TekNat på plats för att introducera dig och dina nya kurskamrater till studentlivet i Örebro.

  • Det är bra att skaffa kurslitteraturen innan kursen startar. Den viktigaste att skaffa i tid är den bok som används för Introduktionskursen. Du hittar litteraturlistan i kursplanen för respektive kurs.
  • Introduktionskurserna avslutas med en tenta måndagen 2 september. Det är ett bra tillfälle att få testa hur en tenta går till på Örebro universitet.
  • Schemat är preliminärt och kan ändras med kort varsel. Du söker fram ditt programschema på schema.oru.se och skriv programmets namn i sökrutan och välj sedan rätt årskurs.
  • Schemat för introduktionskursen i matematik söker du fram med hjälp av kurskoden. Schemat för eventuella eftermiddagsaktiviteter söker du fram via ditt programschema och/eller första kurs i program. Om du klickar på "Läs mer om innehållet i introduktionsveckan här" nedan får du fram en PDF där det står vilken kurskod som gäller för din matematikkurs samt vad som gäller för ditt program på eftermiddagarna.
  • Repetera matematik redan innan kursen startar! Här hittar du mer information samt en studiehandledning du kan börja arbeta med redan nu.

Vi rekommenderar verkligen att du tar chansen att påbörja din studietid hos oss genom Introduktionsveckan - du kommer ha många fördelar när plugget väl drar igång den 2 september!

Kom ihåg att registrera dig!
Du som antagits till någon av våra utbildningar får mail angående registrering. Du behöver registrera dig på första kursen/kurserna i ditt program. Vill du ta del av introduktionskursen ska du även registrera dig på den (gäller ej basår och fristående kurs, se mer information nedan). Saknar du mail? Kika i din skräpkorg. 

Introduktionsveckan är frivillig att delta i och högskolepoängen som respektive introduktionskurs omfattar ingår inte i din utbildning (som omfattar 180 eller 300 hp totalt).