This page in English

Institutionen för naturvetenskap och teknik

Om oss och kontakt

Vi utbildar och forskar inom ämnen kopplade till naturvetenskap och teknik. Institutionen kännetecknas av en internationell miljö med spännande forskning inom bland annat artificiell intelligens, miljö och hållbar utveckling samt livsvetenskap. Vi erbjuder även kurser inom AI för dig som är yrkesverksam.

Person vid en skärm som visar en robotarm
Studenter i hörsal
Student i ett laboratorium


Vår institution

Institutionen har i dagsläget cirka 200 medarbetare som är organiserade i sex enheter: AASS (datevetenskap), Byggteknik, Maskinteknik, Matematik, Naturvetenskap och Administration. Ungefär 1000 studenter utbildar sig just nu inom våra program och kurser och cirka doktorander är antagna till utbildning på forskarnivå. Vår verksamhet bedrivs främst i Bilbergska huset och Teknikhuset på Campus Örebro. 

Program och kurser 

Vi undervisar i tekniska och naturvetenskapliga ämnen och utbildar främst naturvetare, lärare, civilingenjörer och högskoleingenjörer inom ett 15-tal olika program. Vi erbjuder även masterprogram inom intelligent robotik och automation samt två mastersprogram inom kemi. Vi ger i första hand hela utbildningsprogram, men det finns även ett utbud av fristående kurser. Läs mer om institutionens kurs- och programutbud. 

Vår forskning

Vår forskning har en omfattande extern finansiering och sker ofta i samverkan med näringslivet. En stor del av forskningen kretsar kring våra tre starka forskningsmiljöer: Centrum för tillämpade autonoma sensorsystem (AASS), Forskningscentrum Människa - Teknik - Miljö (MTM) och Centrum för livsvetenskap. Läs mer om vår forskning. 

En internationell institution

Institutionen är mycket internationellt orienterad, särskilt inom forskningen. Men även inom utbildningen finns en hel del internationella inslag. Exempelvis finns möjlighet att studera utomlands inom alla våra utbildningsprogram och många av våra kurser läses på engelska. Vi erbjuder även två spännande Master's program inom kemi. Läs mer om våra Master's program (information endast på engelska). 

Kompetensutveckling inom AI för yrkesverksamma

För dig som är yrkesverksam och vill kompetensutveckla dig inom AI, erbjuder vi flexibla och behovsanpassade AI-kurser. Läs mer om Smarter – kompetensutveckling inom artificiell intelligens (AI).

Jobba hos oss

Annonser om lediga tjänster inom institutionen uppdateras kontinuerligt. Tveka inte att kontakta oss för att diskutera om din kompetens är något vi söker. Lediga jobb på Örebro universitet.