Iuri Baptista gästade Food&Health@ORU: ”Utmärkt tillfälle att se hur många beröringspunkter det finns”

En chans att inspirera, sprida kunskap, nätverka och hitta samarbeten med andra parter. Det är tanken bakom seminarieserien Food & Health@ORU. I fredags gästade Iuri Baptista, postdoktor i måltidskunskap vid Restaurang- och hotellhögskolan vid Örebro universitet, frukosten för att berätta om sociala influenser på matbeteende.
Seminarieserien Food & Health@ORU arrangeras av Samverkansplattformen Mat och hälsa.
Här kan du ta del av våra tidigare inspelade seminarier. Håll utkik efter kommande Food&Health@ORU- seminarier på plattformens hemsida.
Nyfiken på kommande event, workshoppar och nyheter inom mat och hälsa? Prenumerera på Samverkansplattformen Mat och hälsas nyhetsbrev.
Hallå där, Iuri Baptista, som nyligen deltog i seminarieserien Food & Health@ORU tillsammans med Nicklas Neuman, docent vid Institutionen för kostvetenskap vid Uppsala universitet. Tillsammans berättade de om insikter från experiment som undersöker sociala influenser på matbeteende.
I dag deltog du i seminarieserien Food & Health@ORU. Hur kändes det?
– Det var riktigt trevligt. Det var ett nöje att dela scen med Nicklas Neuman, och jag är alltid imponerad av hur mångsidig och kvalificerad publiken är på Food & Health@ORU-seminarierna.
Varför är det viktigt för dig att presentera din forskning i ett sådant här sammanhang?
– Jag tycker att det är ett utmärkt tillfälle att prata med människor från olika områden och institutioner, och att inse hur många beröringspunkter det faktiskt finns. I slutet stod jag och pratade med personer inom både företagsekonomi och idrottsvetenskap, och vi hade alla ett gemensamt intresse för konsumentbeteende.
Har seminariet gett några konkreta resultat som du/ni kan arbeta vidare med?
– Ja, faktiskt. En deltagare ville komma till Grythyttan på besök – så vi får se vad som händer!
Text: Jesper Eriksson
Foto: Jasenka Dobric