Mat och hälsa
Hållbart producerad mat med hälsofördelar blir konsumenternas förstahandsval. Det är visionen för universitetets profilområde Mat och hälsa. Det betyder mat som smakar bra, är hälsosam, har producerats på ett hållbart sätt och som konsumenterna både har råd och vill köpa.
Nyheter om mat och hälsa
-
Food & Health@ORU gav idéer till fortsatta studier: ”Diskussionen var konstruktiv”
En chans att inspirera, sprida kunskap, nätverka och hitta samarbeten med andra parter. Det är tanken bakom seminarieserien Food & Health@ORU. I slutet av februari diskuterade forskarna Scott Montgomery, Tuulia Hyötylainen och Katja Fall frågan om hur vi...
-
Örebro kommuns kockar laborerar fram nya rätter under workshop med Örebroforskare
Aioli och risotto på havreris och falafel på rostade gula ärtor. Det var några exempel på maträtter som Örebro kommuns kockar utvecklade under en workshop med forskningscentret PAN Sweden.
-
Food & Health@ORU gav Tatiana Marques möjlighet att nå ut bredare med sin forskning
En chans att inspirera, sprida kunskap, nätverka och hitta samarbeten med andra parter. Det är tanken bakom seminarieserien Food & Health@ORU. Vårens första gäst var forskaren Tatiana Marques, som presenterade forskning om kostfibrernas roll för...