Mat och hälsa
Nyheter om mat och hälsa
-
TV-kocken Paul Svensson: ”Utbildning allt viktigare för framtidens hållbara gastronomi”
En hållbar matproduktion är avgörande för att nå målen i Agenda 2030. Det gör akademisk utbildning allt viktigare för den som vill jobba inom hotell- och restaurangbranschen, menar kocken och hedersdoktorn Paul Svensson. – Den akademiska världen har...
-
Ond cirkel när människor härmar varandra – istället för att göra hållbara val
En ekosmart kaffekopp i porslin eller en pappmugg. Gästerna på restaurangen kunde välja. Resultatet av studien visar att folk i samma sällskap valde samma. – Många sätter stor tilltro till att ”nudging” är ett bra sätt att förändra människors beteende...
-
Klimatsmart konsumtion – vem bär ansvaret?
Vilken typ av information behöver du för att välja rätt i mataffären? Och hur påverkar den information du får ditt beteende? Nästa webinarium inom Mat och hälsa, som sänds under våren, handlar om oss konsumenter och våra val – men vilken makt har...
-
Klimatsmart konsumtion – vem bär ansvaret?
Vilken typ av information behöver du för att välja rätt i mataffären? Och hur påverkar den information du får ditt beteende? Nästa webinarium inom Mat och hälsa, som sänds under våren, handlar om oss konsumenter och våra val – men vilken makt har...