Alumner från Restaurang- och hotellhögskolan

Louise Bergdal

Louise Bergdal.

Alumn Sommelier och måltidskreatörprogrammet.

Louise läste programmet Sommelier och måltidskreatör 2011-2014.

Louise har arbetat som vinkällaransvarig på Magnusson Fine Wine, som koordinator för provrummet Systembolaget HK och som inköpare på The Wine Team. Var även aktiv inom sommelierföreningen 2015-2019.

Idag arbetar Louise som VD för Tryffelsvinet.

Henrik Mattsson

Henrik Mattsson i ett kök.

Henrik har en fil. kandidatexamen i Måltidskunskap och värdskap och jobbar som frilansande journalist inom mat, dryck och vin. Han har drivit eventbolag inriktat mot mat och dryck och han har skrivit två böcker.

Idag äger och driver Henrik receptsidan Receptfavoriter.se.

Sara Døscher

Sara Døscher framför en vit vägg.

Foto: Line Dammen

Sara har en fil. kandidatexamen i Måltidskunskap och värdskap. Hon är sommelier och innehar Advanced Certificate of Wines and Spirits WSET och är snart klar med WSET Diploma. Sara har arbetat på Vinmonopolet som är Norges svar på Systembolaget och med vinimport på t ex Decanter i Brasilien.

Sara är författare och skriver om mat och vin, just nu skriver hon på sin femte bok.

Idag driver Sara eget företag med fokus på vinförmedling på www.saradoscher.no. Hon håller vinkurser, har en egen podcast "Fredagstipset" och sitter i juryn för www.diggmat.no (en restaurangguide för Oslo).

Christofer Johansson

Alumn Kulinarisk kock och måltidskreatörprogrammet.

Christofer Johansson i ett kök.

Driver tillsammans med kollegan och vännen Daniel Olsson Hotell Borgholm sedan 2019. Redan innan det var han ett välkänt namn inom Öländsk gastronomi och drev under några år hotell och restaurang Eksgården Krog & Rum på södra Öland. Han var tidigare kökschef på Krakas Krog på Gotland, har jobbat på internationella toppkrogar som The French Laundry i Napa Valley och har erfarenhet från flera stjärnkrogar i Europa.

Idag är Cristofer VD & Kreativt ansvarig på Hotell Borgholm som under 2021 belönades med en stjärna i Guide Michelin.

Arvid Rosengren

Arvid Rosengren.

Foto: Ricky Rhodes

Arvid har arbetat på flertalet restauranger i Köpenhamn, tävlat i sommellerie där han kammat hem andra plats i Sommelier-SM 2009, tagit första platsen i Nordiska Mästerskapen 2009 och blev 2016 världsmästare i sommellerie i VM i Argentina, han var då den femtonde personen genom tiderna att ta hem den titeln.

Sedan 2015 är han bosatt i New York där han drivit restaurang och konsulterar, främst till privata kunder med stora vinsamlingar.

Linda Pérez

Linda Perez med ett glas vin.

Foto: David Thunander

Läste klart sin utbildning hos oss 2007. Linda är en av sveriges vassaste vinpennor och har bland annat arbetat som hovmästare hos Mathias Dahlgren, Matsalen, som servitris på Frantzen/Lindeberg och som restaurangchef för Esperanto i Stockholm.

Hon har också studerat journalistik på Poppius journalistskola och arbetat för tidningen Gourmet och som vinredaktör för Allt om Vin. Den senaste tiden har hon varit med i Allt om Vins provningsgrupp, arbetat som vinskribent och redaktör för SvD Vin och grundat Wine Table (digitalt magasin för hantverksdrycker).

Idag arbetar Linda som chefredaktör för Wine Table och läser till Trädgårdsmästare på Skillebyholm.