Jag vill studera

Vill du börja plugga? Har du bestämt dig för vilken utbildning du ska söka? Eller vet du att du vill plugga, men inte vad? Här hittar du vilka utbildningar du kan läsa hos oss och hur det är att vara student i Örebro. Välkommen hit!

Några studenter samlade runt ett bord.

Program

Läs mer om våra 80 utbildningsprogram.

Några studenter samlade runt ett bord.

Kurser

Här kan du hitta information om våra kurser.

Studenter på introduktionen.

Välkommen hit

Om du blivit antagen måste du tacka ja till din utbildning och registrera dig. Läs mer om registrering, introduktionen och hur du hittar en bostad!

Studentboende

Hitta bostad

Det finns studentbostäder i många olika områden i Örebro, de flesta nära campus men också i andra delar av staden, en del i centrum.

Två kantor med studenter i Svartån utanför Stora Hotellet.

Studentlivet i Örebro

Att vara student vid Örebro universitet är så mycket mer än föreläsningar och tentaplugg. Att vara student är att påbörja ett nytt liv.

Undervisning och studiemiljö

Undervisning och studiemiljö

Här kan du läsa om vår undervisning, plugga utomlands, studera med funktionsnedsättning och hur du kan kombinera elitidrott med dina studier.

Flygfoto över Örebro med slottet i fokus.

Staden Örebro

Örebro brukar kallas en liten storstad, det mesta finns samtidigt som det är nära till allt. I Örebro kan du cykla genom stan på ungefär 20-30 minuter.

Henrik Strandahl

Studievägledning

Henrik Strandahl är en av våra studievägledare - han och hans kollegor kan ge dig råd och stöd i ditt val av utbildning.