Intresseområden

För att göra det enklare för dig att hitta en utbildning har vi sorterat alla våra program i intresseområden. Välj ett intresseområde och se vilka utbildningar vi erbjuder inom det området.

Knäppta händer i förgrunden och en person syns i bakgrunden.

Beteendevetenskap

Är du intresserad av mänskligt beteende och sociala relationer? På Örebro universitet finns utbildningar för dig som vill bli personalvetare, psykolog eller socionom.

Två personer tittar på en dataskärm.

Data och IT

Vill du vara med och forma framtidens digitala lösningar, teknik och system? Här utvecklar du kunskaper om samspelet mellan människa, organisation och datateknik.

Lärare pekar på tavlan och fyra studenter är åhörare.

Ekonomi och statistik

Är du intresserad av ekonomi och affärsutveckling? Är du analytisk, samhällsintresserad och gillar att se samband? Hos oss kan du läsa till ekonom, civilekonom eller statistiker.

Två personer stretchar på löparbanorna på Campus.

Idrott

Är du intresserad av träning och vill vara med och utveckla framtidens idrott? Välj en utbildning som leder till en karriär inom idrottens värld på elitnivå såväl som i föreningslivet.

En person står ensam i en träningsrättssal på Campus Örebro.

Juridik

Vill du jobba med juridik, lagar och rättsvetenskapliga frågor? Här finns utbildningar för dig som vill lägga grunden till en bred karriär både i Sverige och utomlands.

Person som skriver på post-it lappar.

Kommunikation, film och retorik

Gillar du att tänka strategiskt och arbeta med text, design eller rörlig bild? Hos oss kan du välja mellan flera olika utbildningar inom kommunikation och medier.

Två personer samtalar vid ett skrivbord.

Lärarutbildning

Vill du bidra till elevers livslånga lärande, kritiska tänkande och sociala utveckling? Örebro universitet utbildar dig som vill bli förskollärare, grundlärare eller ämneslärare.

Läkare i ett behandlingsrum undersöker en patient.

Medicin och vård

Vill du ha ett meningsfullt arbete och hjälpa människor att må bättre? Hos oss kan du välja mellan flera utbildningar inom hälso- och sjukvården, som läkare, sjuksköterska eller audionom.

Två personer står i vassen och samlar vattenprover.

Miljö och naturvetenskap

Vill du verka för ett hållbart samhälle och arbeta med frågor som klimat och miljö, hållbara livsmedel eller bevis från brottsplatser? Här finns utbildningar inom biologi, kemi och miljövetenskap.

Två personer spelar akustisk guitarr.

Musik och teater

Är du intresserad av musik, kultur och teater? Vi har utbildningar för dig som vill ha ett kreativt yrke där du kan arbeta både praktiskt och pedagogiskt, individuellt och i ensemble.

Två kockar förbereder mat i ett restaurangkök.

Restaurang och gastronomi

Har du ett stort intresse för mat och dryck? Restaurang- och hotellhögskolan förbereder dig för en karriär där du är med och skapar framtidens hållbara gastronomi.

Fyra personer sitter och diskuterar vid ett bord.

Samhällsvetenskap

Är du intresserad av samhällsfrågor? Hos oss kan du läsa till kriminolog, samhällsplanerare eller fördjupa dig inom offentlig förvaltning och ledning eller samhällsanalys.

Studenter skapar i Tekniklabbet.

Teknik och matematik

Tycker du om att lösa problem och vill forma morgondagens tekniska lösningar? Här kan du läsa matematik eller till ingenjör på olika nivåer inom bygg- och maskinteknik, industriell ekonomi eller industriell design och produktutveckling.