Emma Järpell — General Manager, Scandic Karasjok

Emma Järpell är General Manager på hotell Scandic i Karasjok – samernas huvudstad i Norge.
Hon läste Hospitality Management på RHS Grythyttan och tog sin examen 2012.

Emmas framgångssaga började i skolbänken när Scandic en dag kom på besök. Deras dåvarande HR chef,

Henrik Dider, handplockade henne direkt från Grythyttan till Scandic efter examen och sen 2012 har hon gjort en resa inom hotellkedjan där hon stormtrivs.

– Kontaktnätet har betytt allt för mig, berättar Emma.

Idag jobbar hon mycket med de ekonomiska bitarna och har stor nytta av allt hon lärt sig inom företagsekonomi. Förutom att analysera siffror är hennes stora fokus på ledarskapsfrågor.

Det mänskliga perspektivet har Emma med sig i allt hon gör. Hon började 2012 i Stockholm för att sen flytta vidare till Oslo och öppningen av flaggskeppshotellet Scandic Fornebu. Där jobbade hon till en början som säljare, men avancerade snabbt till säljchef.

Från Oslo fortsatte resan till Malmö och rollen som hotellchef under två år. I Malmö mötte hon sin stora kärlek som hon tog med sig tillbaka till Oslo för nya utmaningar inom meeting och event.

Sex veckor innan Emmas trettionde födelsedag gick drömmen i uppfyllelse – att bli hotelldirektör före 30. I Finnmark, Karasjok, fick hon sin stora chans och här är hon nu hotelldirektör på Scandic sedan ett och ett halvt år tillbaka.

De bästa minnena Emma bär med sig är från stunder tillsammans med människor hon har mött genom åren. Både från branschen men också gäster och kunder från hela världen som med tiden blivit nära vänner.