This page in English

Universitetskyrkan

Vi finns på campus och är till för studenter och personal på universitetet. På universitetskyrkan jobbar präst, pastor och diakon. Våra kontor finns i Forumhuset, andra våningen, rakt ovanför restaurangen. Du kan också nå oss inom kyrkan via telefon och e-post.

Följ oss på sociala medier

För att följa oss och se vad vi gör och erbjuder titta in på vår Facebooksida eller följ oss på Instagram. Varje termin hålls både föreläsningar och anordnas studiecirklar.

Enskilt samtal

Till oss kan du komma för att prata om allt; livsfrågor, tro, relationer, personliga problem, identitet, sorg, tankar kring studier etc.

Vi har tystnadsplikt, är kostnadsfria och för inga journaler. Välkommen att boka en tid eller bara titta in.

Vilopunkter i veckan

Varje tisdag under terminerna klockan 12.10 inbjuder vi till Rastplats, en stund med bön i Stilla rum Forum.

Stilla rum

Örebro universitet har iordningsställt tre Stilla rum för medarbetare och studenter. Stilla rum Forum ligger på andra våningen i Forumhuset. Stilla rum Prisma är placerat på andra våningen i Prismahuset och Stilla rum Campus USÖ på fjärde våningen på Campus USÖ.

Rummen är tillgängliga när universitetets lokaler är öppna. Till dessa rum kan man gå för att be eller helt enkelt söka en stund av stillhet under arbetsdagen. Rummen är öppna för alla oavsett tro eller ideologi.

Tyst retreat

Retreat betyder att dra sig tillbaka i tystnad för att vara med sig själv och med Gud. Retreaten är öppen för studenter och personal på Örebro universitet som har behov av att stanna upp och bli stilla. Den är utformad på den kristna tron och dess tradition, bönetider, bibelmeditationer och tystnad. Retreaten hålls på Kursgården Solliden.

Varje termin ordnas en retreat. För aktuellt datum se i våra sociala kanaler.

Drop in

Funderar du kring din tro eller livets stora frågor i allmänhet? Vill du veta mera om kristen tro? Diskutera ondskan i världen? Funderar du på dop eller konfirmation? Eller vill du bara sitta ner och småprata en stund?

Kom förbi och knacka på hos oss i Forumhuset vid Stilla rummet, är vi inte där kan man nå oss på våra nummer eller mejladresser (se under rubriken Kontakt) och bestämma en tid.

Välkommen!

Kontakt

Vakant

Tjänstetitel: Universitetspastor
Telefon: 
Rumsnummer: F2265

Anna Forsström

Tjänstetitel: Universitetsdiakon
E-post: diakon@oru.se
Telefon:076-772 03 24
Rumsnummer: F2267

Stina Pejmo Lundin

Tjänstetitel: Universitetspräst
E-post: prast@oru.se
Telefon: 076-772 03 34
Rumsnummer: F2269