This page in English

Universitetskyrkan

Vi finns på campus och är till för studenter och personal på universitetet. På universitetskyrkan jobbar präst, pastor och diakon. Våra kontor finns i Forumhuset, andra våningen, rakt ovanför restaurangen. Du kan också nå oss inom kyrkan via telefon och e-post.

Vi anordnar en lång rad aktiviteter, möten och gudstjänster. Varje termin hålls dessutom både föreläsningar och anordnas studiecirklar. Titta in på vår Facebooksida för datum och eventuella ändringar här: Länk till Universitetskyrkans facebooksida

Enskilt samtal

Till oss kan du komma för att prata om allt; livsfrågor, tro, relationer, personliga problem, identitet, sorg, tankar kring studier etc.

Vi har tystnadsplikt, är kostnadsfria och för inga journaler. Välkommen att boka en tid eller bara titta in.

Vilopunkter i veckan

Vanligtvis inbjuder vi varje vecka till lunchsamlingar i Stilla rum Forum som ligger på andra våningen i Forumhuset, alldeles ovanför restaurangen. På grund av pandemin lägger vi varje tisdag under början av hösten 2021 ut en digital lunchbön på universitetskyrkans Facebooksida. Klicka här för att komma till Universitetskyrkans facebooksida.

Under senare delen av hösten hoppas vi också kunna fira en kort och enkel lunchmässa i Stilla rum Forum varje torsdag. 

Stilla rum

Örebro universitet har iordningsställt tre Stilla rum för medarbetare och studenter. Stilla rum Forum ligger på andra våningen i Forumhuset. Stilla rum Prisma är placerat på andra våningen i Prismahuset och Stilla rum Campus USÖ på fjärde våningen på Campus USÖ.

Rummen är tillgängliga när universitetets lokaler är öppna. Till dessa rum kan man gå för att be eller helt enkelt söka en stund av stillhet under arbetsdagen. Rummen är öppna för alla oavsett tro eller ideologi.

Tyst retreat

Retreat betyder att dra sig tillbaka i tystnad för att vara med sig själv och med Gud. Retreaten är öppen för studenter och personal på Örebro universitet som har behov av att stanna upp och bli stilla. Den är utformad på den kristna tron och dess tradition, bönetider, bibelmeditationer och tystnad. Retreaten hålls på Kursgården Solliden.

Varje termin ordnas en retreat, för aktuellt datum se vår facebooksida.

Drop in

Funderar du kring din tro eller livets stora frågor i allmänhet? Vill du veta mera om kristen tro? Diskutera ondskan i världen? Funderar du på dop eller konfirmation? Eller vill du bara sitta ner och småprata en stund?

Kom förbi och knacka på hos oss i Forumhuset vid Stilla rummet, är vi inte där kan man nå oss på våra nummer eller mejladresser (se under rubriken Kontakt) och bestämma en tid.

Välkommen!

Kontakt

Lars Johansson

Tjänstetitel: Universitetspastor
E-post: This is an email address 
Telefon: 070-696 79 18
Rumsnummer: F2265

Anna Forsström

Tjänstetitel: Universitetsdiakon
E-post: This is an email address
Telefon: 019-15 47 01, sms 076-772 03 24
Rumsnummer: F2267