Interpretation I, avancerad nivå, 15 hp

Kursen vänder sig till dig som vill fördjupa dig på ditt instrument/sång eller inom kammarmusik tillsammans med en redan etablerad ensemble. Studierna utformas i stor utsträckning individuellt under ledning av erfarna lärare på högsta internationella nivå.

Ur kursinnehållet:
• Huvudinstrument/sång eller kammarmusik
• Konserter
• Samspel med pianist
• Professionell inspelning.

Vi tar emot svenska och internationella studenter på alla traditionella orkesterinstrument* samt saxofon, piano, gitarr och sång.
*slagverk endast med inriktning marimba och vibrafon.

Studierna i kammarmusik sker tillsammans med en redan etablerad ensemble. Alla i ensemblen behöver söka kursen individuellt.

Det individuella upplägget och den generösa lektionstiden ger dig maximala möjligheter att utveckla ditt musikerskap utifrån dina egna målsättningar. Vid instuderingen av ny repertoar får du/ni möjlighet att spela den inför publik på någon av våra konserter. Ska du göra en provspelning har du alla möjligheter att finslipa detaljerna tillsammans med din lärare och öva på att spela styckena i ”skarpt läge” utanför övningsrummet.

Kursen ger dig även tillfälle att göra en inspelning av professionell kvalitet och lära dig mer om t ex mikrofonplacering. Möjligheterna är många, och för att få ut mesta möjliga av studierna bör du vara beredd att arbeta självständigt och ha en tydlig bild av vad du vill uppnå.

På Musikhögskolan vid Örebro universitet har du tillgång till ändamålsenliga och välutrustade lokaler för övning och repetitioner. Konserterna ges i skolans eftertraktade konsertsal med en Steinway konsertflygel och professionella tekniker för ljud och ljus. Som student får du tillgång till notbibliotek, musik- och notskrivningsprogram, konton för digitala tidskrifter m m. Musikhögskolan i Örebro är en kreativ plats där det är lätt att knyta kontakter och starta samarbeten med musikutövare inom andra fält. Skulle du välja att bo på annan ort är det möjligt genom att lektionstillfällena planeras i samråd med lärarna och viss hänsyn därmed kan tas till vad som fungerar med din vardag.

Fördjupning

Avancerad nivå, kursens fördjupning för generell examen kan inte klassificeras (AXX)

Institution

Musikhögskolan

Kursen ges vid följande tillfällen

Förkunskapskrav: Konstnärlig kandidatexamen i musik eller musiklärarexamen samt godkänt färdighetsprov, alternativt konstnärlig masterexamen i musik (med samma huvudinstrument). Dessutom krävs Engelska 6/Engelska B.

Urval: Resultat vid färdighetsprov

Kursplan

Anmälningskod: ORU-H4604

Förkunskapskrav: Konstnärlig kandidatexamen i musik eller musiklärarexamen samt godkänt färdighetsprov, alternativt konstnärlig masterexamen i musik (med samma huvudinstrument). Dessutom krävs Engelska 6/Engelska B.

Urval: Resultat vid färdighetsprov

Kursplan

Anmälningskod: ORU-V4603