Måltidskunskap och värdskap, Gastronomi II, Sommelleriehantverk, 15 hp

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om drycker, provningstekniker, mat- och dryckeskombinationer samt betydelsen av måltidsrummets utformning (utensilier, möblering). I kursen ingår även kalkylering, prissättning av menyer och vinlistor utifrån ekologiska, ekonomiska och sociala hållbarhetsperspektiv. Du fördjupar dina hantverkspraktiska färdigheter genom matsals- och sommelierhantverkslaborationer i de två delkurserna Sommelierhantverk 7,5 högskolepoäng samt Måltidskombinationer och kalkylering, 7,5 högskolepoäng.

Kursen är en påbyggnadskurs till kursen Gastronomi I, Sommelierhantverk, 7,5 hp.

Fördjupning

Grundnivå, har mindre än 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav (G1F)

Institution

Restaurang- och hotellhögskolan

Kursen ges vid följande tillfällen

Förkunskapskrav: 15 hp i måltidskunskap och värdskap på G1N-nivå där Måltidskunskap och värdskap, Gastronomi I, Sommelleriehantverk, 7,5 hp ingår.

Urval: Antal avklarade högskolepoäng tagna senast sista anmälningsdag (TPBC)

Kursplan

Anmälningskod: ORU-V6003

Anmäl dig nu