Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det. Läs mer om cookies

Medveten måltid - ur ett sensoriskt, måltidskulturellt och nutritionellt perspektiv, 7,5 högskolepoäng

Culinary Arts and Meal Science: The Conscious Meal – from a sensory science, culinary cultural and nutritional perspective, 7,5 credits

Kursuppgifter

Forskarutbildningsämne

  • Måltidskunskap

Kursplan

Kursplan

Schema

Schema

Kursstart

18 januari 2017

Kontaktpersoner

Kursens innehåll

I kursen problematiseras begreppet ”den medvetna måltiden” ur sensoriskt, måltidskulturellt och nutritionellt perspektiv där värdskapsfrågor, det praktiska görandet samt den estetiska gestaltningen av en måltid ingår. Metoder och teorier anknutna till de olika perspektiven diskuteras. En viktig del i kursen är reflektion om hur måltidskunskapens medvetna måltidstänkande kan vara ett verktyg för samarbete med andra vetenskaper och för kommunikation om måltider ur ett upplevelseperspektiv.

Tillträdeskrav

De som deltar i kursen ska vara doktorander antagna vid Örebro universitet. Doktorander antagna vid andra lärosäten kan delta i mån av plats. Kursen ges på svenska.

 

Anmälan

Amälan är stängd.

 

 

Kontakt

Examinator: Åsa Öström
Kursansvarig: Inger M Jonsson
Kursadministration: Irina Hallor