Din nya hemstad Örebro

Din nya hemstad Örebro

Välkommen till din nya hemstad! Många beskriver Örebro som en liten storstad. Vare sig du är sugen på nattklubb, shopping eller en löprunda i terrängen så finns allt dessutom på en cykelturs avstånd. I Örebro är det roligt att bo som student; här finns något för alla.

I Örebro står kulturen i centrum

Skulptur vid slottet under Open art i Örebro

Skulptur vid slottet under Open art i Örebro. Bild: Sofie Isaksson

Örebro är på många sätt mitt i prick. Faktum är att det är den stad som ligger närmast Sveriges demografiska mittpunkt. På något vis är det nära hit nästan oavsett varifrån du kommer och därför också nära hem.

När det händer något i Örebro så hänger hela staden med. Det är går krasst sagt inte att missa konstutställningen Open Art eller musikfestivalen Live at Heart eftersom de pågår i hela staden. Och Örebroarna älskar att samlas runt vårt medeltidsslott med en borggård som förvandlas till scen vid alla stora högtider. Och missa inte när din kårsektion eller studentförening har finsittning på slottet, det är en upplevelse utöver det vanliga.

Här finns ett rikt uteliv

Nasttklubben Strömpis uteservering på sommaren

Örebro är en stad där du kan äta gott, träffa vännerna över en drink eller utforska stans nattliv. Här finns restauranger med mat från hela världen, två partyöar och ett torg som fylls till bredden av uteserveringar från caféer, barer och restauranger under sommarhalvåret.

Staden med bäst tryck i hallen

Bilder från matcher med Örebro hockey och KIF Örebro fotboll

Bild Örebro hockey: Pavel Koubek/Icon Photography. Bild (KIF): Hasse Persson

Örebro har 600 idrottsföreningar och elitlag i flera av de största sporterna. Till exempel fotboll, hockey, innebandy och volleyboll. Den som gillar att kolla på, eller kanske själv utöva sport, kommer definitivt att hitta något som passar. Elitidrott går dessutom ofta att kombinera med universitetsstudier.

Det är nära till naturen

När du känner dig klar med stan finns naturen runt hörnet. Skogsbad, skridskor, glamping, kanot och vandring – ja, det är ju egentligen bara fantasin och den bara himlen som sätter gränserna.

Lyssna på våra studenter i filmerna nedan och få en bild av hur det är att bo och hitta boende i Örebro!

Visit Örebro logotyp

Visit Örebro

Läs mer om vad som händer i Örebro på visitorebro.se

En kvinna sitter i en fåtölj och en annan kvinna hänger upp tyg på väggen. På väggen står det "smart move"

Smart move

Läs mer om din nya hemstad på thesmartmove.se

Tre studenter som fikar i en studentlägenhet.

Studentboende

Det finns flera sätt att bo på som student. Här har vi samlat information om hur du hittar boende, bostadsgaranti och akutboende.