Ny student hösten 2020!

Örebro universitets akademiska introduktion innehåller informationspass och föreläsningar om hur det är att plugga på universitet. Det är viktig och nyttig information, oavsett om du studerat på universitet tidigare eller om det är första gången du studerar på en högre utbildning.

Allt du behöver veta inför terminsstart

I början av din studietid kan det vara svårt att ha koll på alla delar och därför har vi samlat digitala föreläsningar och infopass som kan underlätta för dig som ny student. Här hittar du alla verktyg och tips som du behöver för att börja studera. Förutom informationen i föreläsningarna kommer du även kunna hitta länkar där du kan läsa mer. Det bästa är att du kan kolla på klippen när du vill, följ bara länkarna nedanför! 

Logga för prisjakten

Prisjakten

Prisjakten är en del av välkomnandet av nya och gamla studenter till eller tillbaka till universitetet. Under Prisjakten kommer alla studenter som är medlemmar i Örebro studentkår ha möjlighet att tävla om fina priser och samtidigt lära känna Örebro som stad, universitetet och ditt campusområde.

Örebro universitets logga Novahuset

Hur går en tentamen till?

Vad behöver jag som student tänka på innan jag ska skriva en tentamen?

Två personer skriver

Akademiskt skrivande

Vad behöver jag som student tänka på när jag ska skriva en text på universitetet?

studenter på Novatorget

Campusvandring

Följ med på en rundtur på campus! Här får du se hur campus Örebro ser ut och hur du lär dig hitta till rätt plats, i rätt tid!

Studenter som sitter i restaurangmiljö

Lunch för teckenspråkiga studenter 17/9

Här får du som teckenspråkig student möjlighet att träffa andra teckenspråkiga studenter på Örebro universitet.

Skylt med texten tyst läsesal

Plugga smartare

Vill du ha hjälp med hur du kan lägga upp ditt pluggande nu när du börjar på universitetet?

lär där du är

Lär där du är

"Lär där du är" är programserier med korta evenemang som blandar föreläsningar, workshops och prova-på-tillfällen riktat till dig som student.

Örebro studentkår har valt att ställa in den studiesociala delen av introduktionen på grund av säkerhetsskäl kopplat till covid-19.

Kårsektionerna anordnar aktiviteter året runt så håll koll på din kårsektions sociala medier och webbplats för mer information. Vi hoppas att de sociala aktiviteterna snart kommer återgå till det normala, och att du som ny student ska få känna en samhörighet med universitetet och staden Örebro.

Här kan du läsa mer om Örebro studentkårs beslut att ställa in den studiesociala introduktionen.