Wall of Inspiration - alumner inspirerar i universitetets jubileumsutställning i AR

En student tittar på ett porträttfotografi som aktiverar en film i hennes mobiltelefon.

Studenten Amanda Granell tittar på AR-filmen med världssopranen Camilla Tilling, en av de medverkande i Örebro universitets jubileumsutställning Wall of Inspiration. Foto: Jesper Eriksson.

Wall of Inspiration ser ut att vara en fotoutställning med porträttbilder på 20 alumner. Men via appen ORU AR och med hjälp av AR-teknik (augmented reality) blir fotografierna levande. Här berättar bland andra OS-medaljören Ulrika Knape, världssopranen Camilla Tilling och Telias avgående vd Johan Dennelind om sina karriärer och om sin tid vid Örebro universitet.

Besök Wall of Inspiration i Långhuset:

Måndag-torsdag: 07.00-19.30
Fredag: 07.00-17.00
Lördag: 07.00-14.00
Söndag: Stängt

Utställningen Wall of Inspiration är en del av Örebro universitets 20-årsfirande och ingår också i Örebro Campus Lab, som är ett samverkansprojekt mellan Örebro universitet och Akademiska hus med med målet att verka för att Örebro universitetet blir landets mest digitaliserade och hållbara lärosäte.

Med hjälp av AR-teknik får du se och höra 20 alumner berätta om sina karriärer och om sin tid på Örebro universitet. Fotografierna är tagna av Ulla-Carin Ekblom.

Wall of Inspiration finns i Långhuset, mellan restaurang Kraka och huvudentrén. Välkommen att besöka utställningen. Glöm inte att ta med din mobiltelefon och hörlurar för en förstärkt upplevelse!

Här kan du ladda ned appen ORU AR för Android eller I-Phone.