Örebro universitet i Almedalen 2021

Årets Almedalsvecka genomfördes digitalt. Missade du Örebro universitets webbinarier kan du se dem i efterhand.

Gröna proteiner istället för kött - vad krävs för att det ska bli bra

Protein från växter istället för kött – den förändringen av innehållet i våra dagliga måltider är redan igång. I Almedalen gav tre experter sin syn på hållbarhet och ändrade matvanor. Efter programmet kunde deltagarna ställa frågor till forskarna - missade du webbinariet kan du fortfarande se programmet men utan frågestunden. 

Ny forskning om konsumentens roll i den cirkulära ekonomin

I en cirkulär ekonomi kan produkter flöda i all oändlighet - om konsumenterna bidrar. I seminariet berättar Anna Kremel och Sabina Du Rietz att det inte räcker med pengar som incitament - det kan till exempel ses som pinsamt att panta. Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood och Katarina Lundell, marknadschef för Returpack medverkar.

Klimatsmart konsumtion - vem bär ansvaret?

Vilken makt har konsumenter och vilket ansvar har producenter, politiker och butiker? I Almedalen gav tre experter sin syn på klimatkrisen och konsumentmakt. Efter programmet kunde deltagarna ställa frågor till forskarna - missade du webbinariet kan du fortfarande se programmet men utan frågestunden.