Centrum för Mat och hälsa

Hållbart producerad mat med hälsofördelar blir konsumenternas förstahandsval. Det är visionen för Food and Health Center. Det betyder mat som smakar bra, är hälsosam, har producerats på ett hållbart sätt och som konsumenterna både har råd och vill köpa.
För mer information om centrumet och hur du som forskare vid Örebro universitet kan ansluta dig till Food and Health Center, besök vår sida på Inforum (endast för anställda vid Örebro universitet).
Nyheter
-
Forskare och studenter inspirerar sjätteklassare på Barnen universitet
Kan vi äta oss glada? Det är temat när drygt 600 sjätteklassare besöker Barnens universitet för att inspireras av forskaren Robert Brummer. – Kul och intressant, säger eleven Esther Linde.
-
Robert Brummer presenterade PAN Sweden på europeiskt webbinarium om hållbarhet och konkurrenskraft
Hur kan universiteten bidra till hållbarhet och konkurrenskraft? Den frågan stod i fokus för webbinariet Competitiveness and sustainability: can universities find a common ground?, som arrangerades av European University Association (EUA) 23 september....
-
Därför kan samtalet mellan hjärnan och tarmen få din mage att krångla
De flesta har känt hur magen knyter sig före ett viktigt möte eller hur aptiten försvinner vid oro. För den som lever med störningar i samspelet mellan mage och hjärna får denna kropp–själ-koppling ännu större konsekvenser.
-
Här invigs Food and Health Center vid Örebro universitet – samlar kompetens inom mat, hälsa och välmående
Mat som smakar gott, är hälsosam, produceras på ett hållbart sätt – och som konsumenterna både har råd och vilja att köpa. Det är visionen för Food and Health Center. "Vi samlar forskare från en bredd av forskningsfält", säger Robert Brummer.
-
Därför är små lantbruk av stor betydelse
De småskaliga lantbrukarna bidrar till samhället på fler sätt än vi ofta ser vid en första anblick. Forskare vid Örebro universitet studerar deras syn på entreprenörskap, hållbarhet och affärsmodeller.