Centrum för Mat och hälsa

Hållbart producerad mat med hälsofördelar blir konsumenternas förstahandsval. Det är visionen för Food and Health Center. Det betyder mat som smakar bra, är hälsosam, har producerats på ett hållbart sätt och som konsumenterna både har råd och vill köpa.
För mer information om centrumet och hur du som forskare vid Örebro universitet kan ansluta dig till Food and Health Center, besök vår sida på Inforum (endast för anställda vid Örebro universitet).
Nyheter
-
Gröda för torra jordar kan mogna snabbare
Tiden från sådd till skörd kan kortas från 90 dagar till 60 dagar. – Vi såg att fotosyntesen var mycket mer effektiv i en viss sort av grödan, säger Selvaraju Kanagarajan, forskare i biologi vid Örebro universitet.
-
”Vi är små levande mirakler” – ett samtal med Mattias Klum om konst, vetenskap och livet
I utställningen Inside Out, skapad i samarbete med Örebro universitet, låter fotografen Mattias Klum kroppens inre landskap spegla naturens vyer – ett tema han också utforskar i en podd med professor Robert Brummer.
-
Glöm inte vitamin i ditt krisförråd med mat
De flesta av oss tänker på konserver, pasta och kanske choklad när vi fyller på våra krisförråd – men hur ofta funderar vi på hälsoaspekten?
-
Välkommen till ett symposium om framtidens mat!
Hur kan växtbaserade proteiner bidra till ett mer hållbart livsmedelssystem – och vad krävs för att de ska bli både hälsosamma och goda?
-
Ny måltidsupplevelse – smaka på Örebro läns kulturella kraftfält
I höst får några av länets mest levande kulturmiljöer en helt ny smakprofil, skapade av studenter på Restaurang – och hotellhögskolan i Grythyttan under ledning av kocken och hedersdoktorn Paul Svensson.



