Mat och hälsa
Hållbart producerad mat med hälsofördelar blir konsumenternas förstahandsval. Det är visionen för universitetets profilområde Mat och hälsa. Det betyder mat som smakar bra, är hälsosam, har producerats på ett hållbart sätt och som konsumenterna både har råd och vill köpa.
Nyheter om mat och hälsa
-
Anna Ström gästade Food&Health@ORU: "Vi ska arbeta vidare med hur vi kommunicerar kring hälsa och mat"
Nyligen gästade Chalmersforskaren Anna Ström seminarieserien Food & Health@ORU för att prata om växtbaserade proteiner och deras betydelse för hälsa och välmående.
-
Workshop utforskade nya sätt att använda spannmål för bättre hälsa och hållbarhet
Virvelkvarnar och bulgur på korn. Hur kan vi använda oss mer av befintliga förädlingsmetoder och ta fram nya typer av spannmålsprodukter som bidrar till bättre hälsa och ökad hållbarhet? Den frågan stod i centrum under en workshop, som lockade aktörer...
-
Gruvodling – ett intressant case för forskare inom Mat och hälsa
Växa odling i Sverige AB satsar på hållbar odling – nere i en gruva. Företaget ser stora möjligheter med att vidareutveckla sin verksamhet med hjälp av forskning inom AI och området mat och hälsa. Därför har Växa nu en pågående dialog om samarbete med...