Food and Health Center

Hållbart producerad mat med hälsofördelar blir konsumenternas förstahandsval. Det är visionen för Food and Health Center. Det betyder mat som smakar bra, är hälsosam, har producerats på ett hållbart sätt och som konsumenterna både har råd och vill köpa.
För mer information om centrumet och hur du som forskare vid Örebro universitet kan ansluta dig till Food and Health Center, besök vår sida på Inforum (endast för anställda vid Örebro universitet).
Nyheter
-
Biotillgänglighet – så får vi maten att leverera näring
Enligt näringsdeklarationen innehåller maten på din framdukade lunchtallrik allt du behöver. Men tas verkligen näringen upp av kroppen? - Ta del av webinarium med Professor Robert Brummer (Örebro Universitet) och doktor Susanne Bryngelsson (RISE).
-
John-Peter Ganda-Mall gästade Food&Health@ORU: ”Roligt att presentera forskningen för en så blandad publik”
I fredags gästade forskaren John-Peter Ganda-Mall Food & Health@ORU och berättade om hur man kan mäta kostens påverkan på individens hälsa.
-
Presentationen får fler att välja vegetarisk mat
Pannbiff med lök och potatis är en svensk klassiker, men utan pannbiffen blir det inte mycket kvar av måltiden. Ansung Kim forskar vid Örebro universitet om hur kött kan ersättas i måltider.
-
Studie ger hopp om behandling mot mag och tarmbesvär
Forskare vid Örebro universitet har tagit ett viktigt steg framåt i förståelsen av tarmsjukdomen IBS. För första gången har man kunnat visa, direkt i människans tarm, att smörsyra kan stärka tarmen. Studien ger nytt hopp om framtida behandlingar för de...
-
Här presenterar studenter nya maträtter till Örebro läns kulturella kraftfält
Tomat i olika skepnad, rökt vilthjärta och kåldolme på savoykål var några av smakerna som fick representera det kulturella kraftfältet Frövi när studenter tog fram nya rätter till de kulturella kraftfälten på landsbygden.



