Centrum för Mat och hälsa

Hållbart producerad mat med hälsofördelar blir konsumenternas förstahandsval. Det är visionen för Food and Health Center. Det betyder mat som smakar bra, är hälsosam, har producerats på ett hållbart sätt och som konsumenterna både har råd och vill köpa.
För mer information om centrumet och hur du som forskare vid Örebro universitet kan ansluta dig till Food and Health Center, besök vår sida på Inforum (endast för anställda vid Örebro universitet).
Nyheter
-
Glöm inte vitamin i ditt krisförråd med mat
De flesta av oss tänker på konserver, pasta och kanske choklad när vi fyller på våra krisförråd – men hur ofta funderar vi på hälsoaspekten?
-
Välkommen till ett symposium om framtidens mat!
Hur kan växtbaserade proteiner bidra till ett mer hållbart livsmedelssystem – och vad krävs för att de ska bli både hälsosamma och goda?
-
Ny måltidsupplevelse – smaka på Örebro läns kulturella kraftfält
I höst får några av länets mest levande kulturmiljöer en helt ny smakprofil, skapade av studenter på Restaurang – och hotellhögskolan i Grythyttan under ledning av kocken och hedersdoktorn Paul Svensson.
-
Forskare och studenter inspirerar sjätteklassare på Barnen universitet
Kan vi äta oss glada? Det är temat när drygt 600 sjätteklassare besöker Barnens universitet för att inspireras av forskaren Robert Brummer. – Kul och intressant, säger eleven Esther Linde.
-
Robert Brummer presenterade PAN Sweden på europeiskt webbinarium om hållbarhet och konkurrenskraft
Hur kan universiteten bidra till hållbarhet och konkurrenskraft? Den frågan stod i fokus för webbinariet Competitiveness and sustainability: can universities find a common ground?, som arrangerades av European University Association (EUA) 23 september....