Catrin Rehnström — Seniour Sous Chef, Bartlett Mitchell London

Catrin Rehnström läste till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan vid Örebro universitet och tog examen 2013. Idag jobbar hon som Senior Sous Chef på prisade Bartlett Mitchell i London.

Redan under sitt andra utbildningsår lyckades Catrin Rehnström få praktikplats på femstjärniga The Goring Hotel i London. En möjlighet som gjorde det naturligt att höra av sig till dem igen efter examen. Det ledde till både jobbkontrakt och flytt.

– Utan det kontaktnät som finns på Restaurang- och hotellhögskolan hade jag inte fått det jobb som jag har idag, säger hon.

Catrin Rehnström använder sina kunskaper från utbildningen dagligen. Speciellt när det gäller att organisera saker och hitta kreativa lösningar när någonting inte fungerar.

– Som när du gör din majonnäs som du gör varje dag och plötsligt går det inte. Vi lärde oss varför saker och ting inte fungerar – och hur du rättar till dina misstag för att inte göra om dem igen.

Catrin Rehnströms bästa råd till dig som vill göra internationell karriär är att jobba hårt och att inte vara rädd för att satsa. Att lägga ned de där extra timmarna och att vara noggrann i allt. Hon tackar sin noggrannhet och goda organisationsförmåga för att hon har kommit dit där hon är idag.

– Ha kul medan du är i skolan, ta alla tillfällen som ges att laga mat och satsa på att vara mycket i köket. Köp ingredienser själv och ta vara på tiden. Det är det absolut bästa sättet att lära sig på.

Catrin Rehnströms nästa mål är att en dag ta över som kökschef på Bartlett Mitchell. Och på frågan om hon stannar i London är svaret utan tvekan – ja.