Behörighet
Grundläggande behörighet.
Programmet Kulinarisk kock och måltidskreatör ger dig gedigna kunskaper om matlagningshantverk, måltid och sensorik ur ett gastronomiskt och värdskapligt perspektiv. Det är en akademisk utbildning med inslag av praktiskt och estetiskt utforskande. Du utbildas även i vetenskapligt, analytiskt och kritiskt tänkande kring gastronomi och måltider. Du får verktyg att vara med och skapa framtidens hållbara måltider i olika sammanhang.
I utbildningen ingår verksamhetsförlagd utbildning (praktik) som ger dig chansen att vidareutveckla och utforska ditt eget intresseområde. Du väljer själv om du vill vara i Sverige eller utomlands.
Studierna bedrivs på Campus Grythyttan som är en unik och kreativ miljö, där den senaste forskningen i ämnet pågår. Du möter inspirerande lärare och gästföreläsare, som alla är experter inom sina områden. Mötena med lärare, gästföreläsare, andra studenter och tidigare studenter gör att du skapar ovärderliga kontakter för ditt framtida yrkesliv.
Utbildningen leder till en kandidatexamen i måltidskunskap och värdskap och ger behörighet till magisterstudier i ämnet. Arbetsmarknaden efter utbildningen är mycket god inom det gastronomiska fältet. Möjliga yrkesroller inkluderar kock, kökschef, kostchef, måltidskreatör, Food & Beverage Manager, produktutvecklare inom livsmedelsindustrin eller entreprenör/egen företagare.
Utbildningsplan Kulinarisk kock och måltidskreatör, 180 hp