Josefin har alltid velat bli ingenjör

Josefin Carlsson.

Josefin Carlsson lyfter fram studentlivet i Örebro: "Under introduktionen lär man verkligen känna gamla och nya studenter".

När Josefin Carlsson från Örebro letade efter olika inriktningar inom ingenjörsyrket fastande hon för datateknik, eftersom hon tycker att programmering är spännande. Utbildningen öppnar flera dörrar eftersom det finns många yrken och inriktningar att välja mellan.

Läs mer om programmet Högskoleingenjör, datateknik.

Varför sökte du programmet Högskoleingenjör, datateknik?

Jag hade från början ställt in mig på att ingenjör var ett yrke som jag var intresserad av men inriktningen var inte lika självklar. När jag tittade runt bland olika inriktningarna fastnade jag för data eftersom att jag tycker att programmering är spännande. Det kändes också som ett bra val inför framtiden eftersom att allt mer handlar om teknik inom data, därför tror jag att det kommer finnas många möjligheter inom yrket.

– Jag valde Örebro universitet i första hand på grund av att jag är uppväxt här, mina vänner och min familj finns nära. Jag har även flera vänner som har studerat på Örebro universitet och de har varit väldigt nöjda.

Vad är det bästa med ditt program?

– Möjligheter och dörrar som öppnas efter utbildningen, det finns så många yrken och inriktningar att välja mellan. Det är en rolig variation av kurser och undervisningsformer. Utöver föreläsningarna inkluderar flera av kurserna laborationer där vi får möjlighet att testa vad vi har lärt oss på föreläsningarna.

Beskriv Örebro universitet med tre ord.

– Modernt, fräscht och välplacerat. 

Vad tycker du om studentlivet i Örebro?

– Studentlivet är bra, utbildningen börjar med en lång introduktion där man lär känna gamla och nya studenter med en bred variation av roliga aktiviteter. Man lär verkligen känna universitetsområdet och varandra redan första veckan av introduktionen. Efter det fortsätter evenemang och aktiviteter under hela studenttiden vilket är jättekul. Dessutom lär man känna Örebro som stad väldigt bra under introduktionsveckorna. 

Vad har du för framtidsplaner?

– Först och främst att gå klart utbildningen, efter det vill jag kasta mig ut i arbetslivet och samla på mig så mycket erfarenhet och kunskap som möjligt. Jag vill arbeta som konsult där man kan jobba med olika projekt, den variationen och utmaningarna skulle passa mig.

Tips till blivande studenter?

– Hitta en studieteknik som passar dig, prova dig fram tills du hittar något som fungerar. Ett annat tips är att börja i tid, dra inte ut på inlämningsuppgifter eller läsningen. Men framför allt: njut av studietiden och studentlivet, det kommer vara en så himla rolig tid att titta tillbaka på.