Vaccinutveckling

Betydelsen av vaccinutveckling har fått stor uppmärksamhet på senare tid på grund av uppkomsten av olika infektionssjukdomar, kanske främst Covid-19-pandemin. Utvecklingen av vacciner är avgörande för folkhälsan, utöver att utveckla området för medicin och bioteknik.

Denna profil erbjuder ett omfattande spektrum av kunskap, som sträcker sig från de grundläggande principerna för immunisering till den senaste tekniken som används vid vaccinutveckling och utvärdering av vacciner.

Profilen ger förståelse för hela vaccinutvecklingsprocessen, med utgångspunkt i teoretiska grunder och kulminerar i tillgängligheten av ett vaccin på den kommersiella marknaden. Dessutom utbildas studenterna i ett brett spektrum av viktiga ämnen som olika vaccintyper, tillverkningssystem, immunologi och epidemiologi. Denna omfattande läroplan utrustar dig med de kunskaper och färdigheter som krävs för att engagera dig i och bidra till det kritiska området av vaccinutveckling. Profilen har ett distinkt samarbetssätt som involverar insatser från Folkhälsomyndigheten samt life science-företag som är aktivt involverade i vaccintillverkning.