Staden och studentlivet gjorde valet enkelt för Anton

Anton Ljung.

Anton Ljung uppskattar studentlivet i Örebro. "Här finns något för alla", säger han.

Intresset för PR och reklam gjorde att Anton Ljung från Gävle sökte Medier, kommunikation och PR i första hand. Han tycker att programmet ger honom en bred utbildning med många möjligheter till ett spännande jobb i framtiden.

Här kan du läsa mer om programmet Medier, kommunikation om PR vid Örebro universitet.

Varför sökte du Medier, kommunikation och PR?

Jag sökte till programmet eftersom jag alltid har varit intresserad av medier, men framförallt PR och reklam. Som jag har uppfattat det, så kryllar det inte av utbildningar med den inriktningen i landet, och det här programmet kändes rätt för mig. Eftersom jag inte riktigt vet vad jag vill göra i framtiden känns det bra att gå en utbildning med bredd. Sedan hade jag bara hört gott om Örebro som stad samt studentlivet här, vilket gjorde valet att söka Örebro universitet i första hand ännu enklare.

Vad är det bästa med ditt program?

Det bästa med mitt program är bredden. Den första terminen fick vi lära oss allt från Photoshop till mediernas historia, vilket jag uppskattade. Examinationerna är varierande med både skriftliga tentor samt mer praktiska uppgifter. Jag gillar även möjligheterna som finns när jag är klar med min utbildning. Det finns många olika yrken och vägar att gå efter examen. 

Beskriv Örebro universitet med tre ord.

Glädje, gemenskap och vänner. 

Vad tycker du om studentlivet i Örebro?

Jag gillar studentlivet i Örebro, det känns som om det finns något för alla. Det finns många föreningar som man kan engagera sig i. Vi har ett kårhus dit alla studenter går, till skillnad från de större universiteten som har flera nationer. Jag tror detta bidrar till en större och bättre gemenskap. 

Vad har du för framtidsplaner?

Just nu fokuserar jag på min utbildning och att ha så roligt som möjligt under min studietid. Under min sista termin ska jag försöka få en rolig och inspirerande praktikplats, sedan får vi se vad det leder till. Jag gillar att inte planera allt för mycket.

Tips till blivande studenter?

Mina tips till blivande studenter är att ta studierna på allvar och att försöka ha så roligt som möjligt under studietiden. De flesta pluggar några få år av sina liv och det är väldigt roligt, så passa på och försök vara med på så mycket som möjligt. Introduktionen är ett absolut måste för er nya studenter, missa inte den!