”Jag växte otroligt mycket under mina år på Sport managementprogrammet”

Ludwig Andersson gick Sport management på Örebro universitet och jobbar idag som press- och kommunikationsansvarig på Örebro hockey.
– Det bästa med mitt jobb är att jag får jobba så nära den sportsliga verksamheten, säger han.

Ludwig Andersson.

Ludwig Andersson.

Berätta om ditt jobb!

– Jag är press- och kommunikationsansvarig på Örebro hockey, vilket innebär att jag ansvarar för all kontakt med media, både TV och skrivande press. Jag skapar också innehåll i alla våra kanaler i sociala medier och på hemsidan, och gör till exempel intervjuer till vår webb-TV-satsning. Det är ett väldigt brett arbete, som också innebär att hålla kontakt med våra företagspartners och C More, som sänder alla våra matcher.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Det absolut roligaste är att jag får jobba så nära den sportsliga verksamheten, min roll innebär att jag är väldigt nära laget. Jag har själv spelat hockey, så det är kul att få fortsätta vara involverad på högsta nationella nivå.

Vad är det viktigaste du fick med dig från studierna på Örebro universitet?

– För mig var de sociala bitarna viktigast, även om det teoretiska så klart också var väldigt nyttigt. Jag växte otroligt mycket som person under de tre år jag pluggade, lärde mig mycket om mig själv och till exempel att prata inför folk. Det var otroligt värdefullt att göra praktik och få testa all teori man lärt sig i verkligheten. När jag började studera visste jag inte riktigt vad jag ville bli, men jag fick goda förutsättningar, inte minst tack vare praktiken, att staka ut vilken väg jag ville gå när jag var färdig.

Varför ska man söka till Sport managementprogrammet?

– Om du har ett idrottsintresse är Sport management en fantastisk utbildning, som ger en bred bas att stå på och goda förutsättning att senare besluta vilken inriktning du vill välja. Många kanske tänker att man vill bli sportchef eller tränare, men det finns många andra roller inom idrotten som man kanske inte tänker på. Den roll jag har fanns inte för fem år sedan, men det händer så otroligt mycket inom idrotten just nu. Digitaliseringen gör att jag tror att det kommer finnas ännu fler jobb som liknar mitt i framtiden.

Text: Anna Lorentzon
Foto: Örebro hockey