”Sport managementprogrammet är ett bra första steg till en värld många vill vara i”

Martin Sirén på en fotbollsplan.

"Det bästa är att jag får jobba med en grupp likasinnade och närheten till fotbollsmiljön", säger Martin Sirén.

Martin Sirén studerade på Sport managementprogrammet vid Örebro universitet och jobbar idag med biljetthantering och eventutveckling på den allsvenska fotbollsklubben Sirius Fotboll.
– Utbildningen gav kunskap om både svensk idrott och företagande, säger han.

Berätta om ditt jobb!

– Idag arbetar jag på Sirius Fotboll där jag ansvarar för upplägg och hantering av biljetter. Jag arbetar även med kringarrangemanget på våra evenemang, det vill säga vad som händer utöver de 90 minuter fotboll som spelas under våra hemmamatcher.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att jobba med en grupp likasinnade och närheten till fotbollsmiljön. Det är dessutom varierande arbetsuppgifter där man får diskutera planer med varandra och hjälpa till på andra områden än sitt eget.

Vad är det viktigaste du fick med dig från studierna på Örebro universitet?

– Studierna på Sport managementprogrammet gav en bakgrund och ett sammanhang för svensk idrott och företagande.

Vad det något du hade velat ha mer av under utbildningen?

– En tydligare koppling mellan idrotten och andra områden. Exempelvis idrottsekonomi, inte endast idrott och ekonomi som separerade ämnen. (I det nya programmet som startar i höst är ämnena idrott och ekonomi mer integrerade. Till exempel ingår kurserna Introduktion till företagsekonomi för sport managers och Företagsekonomi, marknadsföring av sport och event, som båda ges av Handelshögskolan vid Örebro universitet, reds anm.)

Varför ska man söka till Sport management?

– Sport managementprogrammet är en utbildning som kan leda till en väldigt intressant och professionell bransch. Det är ett bra första steg för att få en inblick i en värld många vill vara i.

Text: Anna Lorentzon
Foto: Sirius Fotboll