”Sport managementprogrammet lärde mig att ta ansvar”

Moa Lindmark.

Moa Lindmark uppskattar att många kurser på Sport management är skräddarsydda mot idrott.

För Moa Lindmark innebar Sport managementprogrammet en chans att kombinera sin tre intressen: idrott, ekonomi och marknadsföring. Nu jobbar hon som chef på ett modeföretag för träningskläder.

Berätta om ditt jobb!

– Idag arbetar jag som Influencer Marketing Manager på ICANIWILL. ICANIWILL är ett svenskt företag som designar och säljer träningskläder för både dam och herr. Som avdelningschef för Influencer Marketing-avdelningen har jag huvudansvaret för all Influencer Marketing som vi gör på företaget. Det ansvaret innebär att sätta och nå budget- och försäljningsmål, planera upp strategin för avdelningen, kampanjplanera och ha ett personalansvar för nio personer. 

Vad är det bästa med jobbet?

– Det bästa med mitt arbete är att få vara en del av ett snabbväxande företag med många inspirerande och drivna människor. Förutom det är det roligaste att grotta ner sig i försäljningssiffror och statistik för att utvärdera vad som gynnar oss som företag.

Vad är det viktigaste du fick med dig från studierna på Örebro universitet?

– Det viktigaste jag fick med mig från mina studier på Örebro universitet var ansvarstagandet i allt arbete jag tar mig för.

Varför ska man söka till Sport management?

– Är man en person som vill ha möjligheten att blanda sitt intresse för träning och hälsa med ekonomi så är det här helt rätt program. Att de flesta kurserna är mer skräddarsydda mot idrott är ett stort plus för den som vill arbeta inom idrottssektorn och vill kunna applicera de kunskaper en får i marknadsföring och ekonomi på sitt arbete där.

Text: Anna Lorentzon
Foto: Privat