”Studierna vid Örebro universitet gav ett värdefullt nätverk inom idrotten”

Jenny Cederlind i en simhall

"Det bästa med mitt jobb är att jag får arbeta med det jag älskar", säger Jenny Cederlind.

Jenny Cederlind läste Sport management på Örebro universitet och jobbar idag som klubbchef på Örebro Simallians.
– Om du älskar idrott och vill jobba i en bransch som ständigt utvecklas är det här rätt utbildning för dig, säger hon.

Vad innebär ditt arbete som klubbchef?

– Som klubbchef på Örebro Simallians har jag bland annat ansvar för ekonomin och även ett nära samarbete med övriga anställda och de ideella delarna av verksamheten.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det bästa är att få jobba med det jag älskar, simidrotter. Det är väldigt varierande jobb, eftersom det ingår i min tjänst att både sköta det administrativa och även till viss del det praktiska. Det handlar om att hålla i en del träning, men även om att kunna vara på plats och se till att allt fungerar. Jag får se resultatet av all den tid och det arbete som både jag själv och andra lägger ned.

Vad är det viktigaste du fick med dig från studierna på Örebro universitet?

– Oj, det är mycket. Men jag tror det allra viktigaste är nätverket. Under din tid som student träffar du så många som på något sätt påverkar dig och hur du sedan blir i din yrkesroll. Det kan vara studiekamrater eller lärare, men även personer som i olika situationer kan hjälpa till att ge råd eller som du kan ha nytta av i ett framtida samarbete. 

Vad det något du saknade under utbildningen?

– När jag studerade hade vi ingen praktik, så det saknade jag lite. Sedan hade vi kanske lite för många valmöjligheter av kurser, vilket gjorde att det saknades en röd tråd. Men båda de sakerna vet jag har blivit mycket bättre nu. (I det nya programmet som startar i höst innehåller tre av sex terminer praktik. När det kommer till valmöjligheter innehåller programmet en internationaliseringstermin där du väljer mellan att studera vid ett utländskt lärosäte eller läsa de internationella kurser i sport management som Örebro universitet erbjuder. I övrigt är det förutbestämda kurser, vilket möjliggör en röd tråd genom hela programmet, reds anm.)

Varför ska man söka till Sport managementprogrammet?

– Älskar du idrott och vill jobba i en bransch som ständigt utvecklas och vill vara med i den utvecklingen, då har du hittat rätt utbildning! 

Text: Anna Lorentzon
Foto: Privat