Erika driver eget företag som PT för gravida och mammor

Erika Lauri stöttar en kvinna vid träningen.

"Om du värdesätter kompetens och vill både kunna jobba brett eller specialisera dig så är Tränarprogrammet en bra utbildning", säger Erika Lauri.

Erika Lauri gick Tränarprogrammet på Örebro universitet och driver idag eget företag som personlig tränare, specialiserad på träning för gravida och nyblivna mammor.
– Utbildningen gav mig förmågan att granska och ta till mig forskning, vilket är viktigt i en bransch som ständigt nås av nya rön, säger hon.

Berätta om ditt företag!

– Jag jobbar som PT, personlig tränare, på Reach Your Goal, en personlig träningsstudio som jag driver. Här jobbar jag med personlig träning och gruppträning i små grupper med olika inriktningar, som till exempel mammaträning, gravidträning och träning för vanliga motionärer. Jag jobbar även en del som massör och med djupgående idrottsmassage. 

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det absolut roligaste är att få vara med och hjälpa andra människor att utvecklas både fysiskt och psykiskt och må bättre. Andra roliga grejer med mitt jobb är variationen som jag har byggt upp med olika målgrupper. Och allt jag får lära mig! 

Vad är det viktigaste du fick med dig från studierna på Örebro universitet?

– Bredden och djupet i kunskapen, men också förmågan att kunna granska och ta till mig av forskning. Det är otroligt viktigt i den här branschen, som ständigt nås av nya rön och råd. Att ha förmågan att kunna sålla och ta till mig av informationen är jag tacksam över.

Vad det nåt du saknade under utbildningen?

– Jag hade önskat mer praktik, när jag läste Tränarprogrammet fanns inte VFU, men det är något som jag vet nu är infört. En kan aldrig får för mycket praktisk erfarenhet! Det är en sak i teorin och en annan sak att faktiskt jobba med människor. 

Varför ska man söka till Tränarprogrammet?

– Om du värdesätter kompetens och vill både kunna jobba brett eller specialisera dig så är Tränarprogrammet en bra utbildning. En får lära sig på djupet både hur kroppen och psyket fungerar samt reagerar på fysisk aktivitet och träning.

Text: Anna Lorentzon
Foto: Privat