”Tränarprogrammet är en perfekt start på vägen mot mitt drömyrke”

Emma Dahlgren i träningskläder i fjällen.

"Är man intresserad av träning är Tränarprogrammet ett perfekt val", säger Emma Dahlgren.

Emma Dahlgren studerar på Tränarprogrammet vid Örebro universitet och drömmer om att jobba som tränare på skidgymnasium.
– Det är otroligt givande att göra praktik och testa sina kunskaper i arbetslivet, säger hon.

Hur kom det sig att du sökte till Tränarprogrammet på Örebro universitet?

– När jag hade tagit studenten på skidgymnasiet i Torsby kände jag att mitt drömyrke skulle vara att själv vara tränare där. Så jag började kolla runt efter passande program och hittade Tränarprogrammet vid Örebro universitet. Det kändes som ett utmärkt program för mig, eftersom det är just tränare jag vill bli. 

Vad är det bästa med programmet?

– Det bästa och roligaste är allt nytt man lär sig. Man trodde att man kunde en del innan, men man inser rätt snabbt att de finns så mycket att lära sig, vilket är både motiverande och givande. Något jag verkligen har uppskattat under programmet är de praktiska momenten vi fått testa på.

Berätta om din praktik/VFU!

– Jag delade upp min praktik på två platser. De första sex veckorna var jag på skidgymnasiet i Torsby och de sista sex veckorna på friskvårdsanläggningen S.T.A.R. uppe i Piteå. Det var otroligt givande att få komma ut i ”riktiga” arbetslivet och testa sina kunskaper.

Varför ska man söka till Tränarprogrammet vid Örebro universitet?

– Är man intresserad av träning är Tränarprogrammet ett perfekt val! Man får en bred kunskap från många olika perspektiv, vilket är mycket lärorikt.

Vad har du för mål med utbildningen?

– När jag är färdig med Tränarprogrammet är planen att läsa vidare med KPU, Kompletterande pedagogisk utbildning, så att jag blir legitimerad lärare. Det krävs nämligen att man är legitimerad lärare det för att bli tränare på skidgymnasium, vilket är mitt mål. Så Tränarprogrammet har varit en perfekt start på jakten mot mitt drömyrke. 

Text: Anna Lorentzon
Foto: Privat