Föreläsning: Kampen mot matsvinnet, 9 november 2018

Joey Schultz.

Joey Schultz.

Han ger kampen mot matsvinnet ett ansikte. Joey Schultz, hållbarhetsansvarig på Willys, kommer till Örebro för en föreläsning om möjligheter, utmaningar och trender för det hållbara sortimentet i dagligvaruhandeln.

– Det är jättekul att komma tillbaka till min hemstad Örebro och få prata om det jag verkligen brinner för. Matsvinnet är något som vi alla kan arbeta med för att förhindra, men det gäller att göra människor medvetna om hur det uppstår och vad vi kan göra för att förhindra det, säger Joey Schultz.

Som hållbarhetsansvarig på Willys har han engagerat sig starkt i arbetet mot matsvinn och för en hållbar dagligvaruhandel och mat. Anna Sannö, nytillträdd samverkanslektor vid Örebro universitet, hoppas att besöket kan bidra till fördjupade kontakter mellan universitetet och Axfood-koncernen där Willys ingår.

– Axfood har många intressanta initiativ på gång och det finns en hel del beröringsytor som säkert kan utvecklas, säger hon.

Föreläsningen vänder sig, förutom till studenter på kursen Hållbar utveckling, också till forskare och till dem som vill veta mer om hur Willys arbetar med att förhindra matsvinn och för en hållbar försörjningskedja för mat. Värd för föreläsningen är Center för forskning om hållbar logistik, Orulog, som leds av professor Frans Prenkert.

– Jag ser intressanta möjligheter till samarbete mellan dagligvaruhandeln och Örebro universitet, inte minst inom ramen för den strategiska satsningen på mat och hälsa som nu görs. Axfood är en drivande aktör som bland annat undersöker möjligheterna med blockkedjeteknologi och som jobbar systematiskt med hållbarhet i såväl sortimentet som i försörjningskedjan. Där finns många spännande möjligheter, säger Frans Prenkert.

Datum: 9 november 2018 kl 13:00 –15.00
Plats: Hörsal B, Bilbergska huset, Örebro universitet
Sista dag för anmälan: 7 november

Anna Sannö

Anna Sannö

Frans Prenkert