Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det. Läs mer om cookies

Varför jobba på Örebro universitet?

Örebro universitet präglas av utveckling. Vi har flera viktiga uppdrag som vi är stolta över: utbildning, forskning och att genom samverkan se till så att dessa kunskaper kommer näringsliv och samhälle till nytta.

Som anställd delar du vår vision om Örebro universitet- ett framstående universitet med ämnesmässig bredd, mod att ompröva och förmåga att utveckla. Sedan 1999 har vi vuxit från att ha varit en högskola med 12 000 studenter till ett universitet med 15 000 studenter. Här finns de flesta av de mest sökta professionsutbildningarna och framgångsrik forskning inom en rad områden. Här arbetar drygt 1 300 anställda.

Våra anställdas engagemang är drivkraften bakom vår utveckling och det som fortsätter att föra vår verksamhet framåt. Som anställd är du därför öppen för förändringar och har en vilja att bidra till att förverkliga universitetets mål och vision. Gemensamt arbetar vi för en arbetsmiljö som kännetecknas av ett öppet och inspirerande klimat där initiativ uppmuntras. Vi tror på att bygga en kultur präglad av kvalitet som genomsyrar hela verksamheten.

Pedagogisk grundsyn

På Örebro universitet är vi övertygade om att studenter kan och vill ta ansvar för sitt lärande. Vi satsar på fysiska och digitala utbildningsmiljöer som stimulerar till aktivt lärande, både för våra studenter och medarbetare. Undervisningen grundas i vetenskap och beprövad erfarenhet samtidigt som forskningsanknytningen är stark och våra forskare engagerar sig aktivt i undervisning och utformning av utbildning. Vi strävar efter en utbildning där dialog, öppenhet och reflektion främjas. Den pedagogiska verksamheten utvecklas genom en regelbunden kollegial samverkan vilken utgör en integrerad del av institutionernas kvalitetsarbete.

Stöd till inflyttande medarbetare

Vi erbjuder stöd till dig som flyttar till Örebro och som ska börja arbeta på Örebro universitet. Tillsammans med våra olika samarbetspartners erbjuder vi stöd gällande:

  • Att hitta en bostad.
  • Att hitta förskola och skola till dina barn.
  • Att besöka Örebro och Örebro universitet innan du flyttar hit.