This page in English

Jennifer Renoux

Befattning: Forskare Organisation: Institutionen för naturvetenskap och teknik

E-post:

Telefon: Telefonnummer saknas

Rum: T2246

Jennifer Renoux

Om Jennifer Renoux

Jennifer Renoux är forskare i artificiell intelligens vid Center for Applied Autonomous Sensor Systems (AASS). Hennes forskning fokuserar på kommunikation i mänskliga maskinteam, epistemic och multi-agent planering.


Forskning

Jennifer fick sin doktorsexamen. i artificiell intelligens och tillämpning 2015 från University of Caen Normandy (Frankrike) med ett forskningsämne planering för informationsinsamling i multiagentsystem. Hennes forskning fokuserade på hur ett team av konstgjorda agenter kunde samordna online för att samla information i en osäker och dynamisk miljö. Hon utvecklade en agentbaserad relevansgrad för att kvantifiera hur relevant en viss information är för en given agent och införliva den i en Theory-of-Mind-baserad modell för att möjliggöra online-samordning. Sedan dess har hon utvidgat sina forskningsintressen till kommunikation i team med flera agenter och specifikt blandat team för mänskliga maskiner. Hon försöker förstå hur kommunikation påverkar prestanda för blandade team mellan mänskliga maskiner och hur den kan användas för att skapa effektiva, bekväma och pålitliga interaktioner mellan människor och konstgjorda system.


Undervisning och vetenskapspopularisering

Jennifer deltar i olika undervisningsaktiviteter med fokus på programvaruteknik för både Högskoleingenjör- och Civilingenjör-programmen. Hon är också medansvarig för SMARTER-kursen om AI och etik för ingenjörer.

Förutom sitt arbete som forskare och lärare är Jennifer starkt engagerad i populariseringen av sitt forskningsområde och av vetenskap i allmänhet. Hon deltar i olika aktiviteter på olika medier, såsom blogginlägg, podcasts, utställningar, presentationer i skolor ...

Publikationer

Artiklar i tidskrifter |  Doktorsavhandlingar |  Konferensbidrag |  Patent | 

Artiklar i tidskrifter

Doktorsavhandlingar

Konferensbidrag

Patent