Databaser
Med databaserna når du bland annat artiklar och vetenskapliga publikationer. Du kan även söka på ämne eller specifikt typ av material.
Databaslistan har fått en ny funktion där du kan söka på typ av innehåll. Välj från listan eller kombinera din sökning med både typ och ämne. Vad tycker du om funktionen, är den hjälpsam eller behöver något förbättras? Dela med dig av dina åsikter på e-library@oru.se.
Om du vill söka av ett helt ämne kan du göra det genom att förfina och specialisera sökningarna med avancerade söktekniker.
Databaser inom alla ämnesområden och forskningsstödjande tjänster
-
Altmetric
Portal för att se hur forskningspublikationer har omnämns i altmetriska källor, som komplement till bibliometriska analyser.
-
Cabell's Predatory Reports
Cabell's Predatory Reports är en tjänst som hjälper publicerande forskare att identifiera oseriösa tidskrifter.
-
Committee on Publication Ethics (COPE)
På COPE:s webbplats hittar du information och vägledning kring olika typer av publiceringsetiska frågor.
-
Covidence
Covidence är en onlineplattform som förenklar arbetet med systematiska översikter. Se instruktioner under "Kom igång" för att börja använda tjänsten.
-
Essential Science Indicators
Statistik och data om vetenskaplig publicering. Ger information om trender och impact för publikationer, länder, institutioner och individer.
-
InCites Benchmarking & Analytics
InCites är ett verktyg för utvärdering av forskning. I InCites kan produktivitet, genomslag och samarbeten analyseras med den indexerade litteraturen i Web of Science som grund.
-
iThenticate
iThenticate är ett textgranskningsverktyg som forskare kan använda för att kontrollera för likhet och potentiell plagiering. Uppladdade manuskript jämförs mot en omfattande databas. Resultatet ger information om graden av likhet mellan ditt arbete och tidigare publicerat material.
-
Journal Citation Reports
Använd Journal Citation Reports för att utvärdera och jämföra internationella tidskrifter inför publicering. Du kan bland annat se tidskriftens impact, dess trend över tid och den citeringsmässiga relationen till andra tidskrifter. Du kan också välja ämnesmässig kategori och se vilka tidskrifter som har högst impact inom olika områden.
-
NordMedia Network
Kunskapsresurs som kopplar samman nordiska medieforskare och gör nordisk medieforskning mer tillgänglig.
-
Open Journal Systems
Örebro universitet erbjuder stöd för utgivning av vetenskapliga tidskrifter med hjälp av plattformen Open Journal Systems. Plattformen kan användas för regelbundet utkommande tidskrifter såväl som för enstaka utgivningar från exempelvis vetenskapliga konferenser.
-
SciFree Journal Search Tool
SciFree är en söktjänst för forskande personal. I tjänsten finns tidskrifter som ingår i något av universitetets förlagsavtal som inkluderar publicering med öppen tillgång.
-
Ulrichsweb
Information om tidningar och tidskrifter. Med hjälp av databasen kan du bland annat se om en viss tidskrift innehåller vetenskapligt granskade artiklar samt uppgifter om utgivare och ämnesinriktning.