Inspirationsdagen 2023

Tre studenter står och pratar med varandra på Campus Örebro.

Inspirationsdagen är ett öppet hus på Örebro universitet som anordnas på hösten. Under en halvdag på campus får du ta del av information och praktiska moment som ger en känsla av hur det är plugga på universitetet.

Är du nyfiken på hur det är att plugga på universitet? Då välkomnar vi dig till Inspirationsdagen. Här får du träffa några av våra studenter och studievägledare, uppleva campus och studentlivet och få en introduktion i vad Örebro universitet har att erbjuda. Dagen riktar sig främst till dig som läser årskurs två eller tre på gymnasiet.

Inspirationsdagen är ett komplement till Universitetsdagarna som hålls på våren, där du får fördjupa dig mer i vilka utbildningar du kan läsa på Örebro universitet.

Inspirationsdagen planeras till den 8 november 2024. Mer information kommer här när det närmar sig. 

Med reservation för ändringar.

Tre studenter i samtal.

Nyfiken på våra intresseområden?

Här kan du läsa mer om vilka program som ingår i varje intresseområden.

Tre studenter mot blå bakgrund

Hur är det att plugga i Örebro?

Att plugga i Örebro är så mycket mer än bra utbildning. Här får du även ett roligt studentliv, ett campus som ger vänner för livet och en central stad med nära till allt.

Ett collage av alumner

Träffa våra tidigare studenter

Vad kan jag jobba med efter studierna? Här möter du några av våra tidigare studenter som berättar sina erfarenheter av arbetslivet.