This page in English

Forskningsprojekt

Förbättrad sensorisk upplevelse för äldre

Om projektet

Projektuppgifter

Projektstatus

Pågående 2017 - 2021

Kontaktperson

Åsa Öström

Forskningsämne

I takt med åldrande försämras den sensoriska förmågan. Att förändra matens smak, doft och textur för att kompensera en nedsatt sensorisk förmåga kan vara effektfullt. Att lägga till sinnena syn och hörsel dvs ta hänsyn till multisensoriska aspekter kan kanske vara en bättre förklaring till hur äldre kan kompensera för en nedsatt funktion av smak- och doftförmågan. Övergripande syfte med projektet är att studeras hur multisensoriska aspekter kan påverka den sensoriska upplevelsen för äldre för ökat gillande och konsumtion.

Projektägare är Restaurang- och hotellhögskolan, Campus Grythyttan, Örebro universitet inom satsningen Mat och Hälsa.

Projektet tillhör forskargruppen Sense Lab - framtidens sensoriska upplevelser.

Finansiärer

  • Örebro universitet