Restaurang- och hotellhögskolan

Kapitel i bok

2022

Carlbäck, M. (2022). The EA-Approach: A Customer-Centered Management System to Produce, Manage and Assess Relevant Experiences for the Hospitality and Tourism Industry. In: Dhouha Jaziri; Raouf Ahmad Rather, Contemporary Approaches Studying Customer Experience in Tourism Research. London: Emerald Group Publishing Limited.

2021

1.Marshall, M (2021). Kyla, förvara och lagra: Kulturella perspektiv på dryckesförvaring. I: Måltiden som konstart: Gastronomisk kalender 2022 / [ed] Charlotte Birnbaum; Martin Lind; Christina Möller; Niklas Rådström; Stephan Rössner; Karsten Thurfjell, Stockholm: Carlsson Bokförlag, p. 133–14

2.Östergren, D (2021). Gastronomisk bildning förenar vetenskap och konst i måltiden. I: Måltiden som konstart: Gastronomisk kalender 2022 / [ed] Charlotte Birnbaum; Martin Lind; Christina Möller; Niklas Rådström; Stephan Rössner; Karsten Thurfjell, Carlsson Bokförlag, p. 124–129

2020

1.Scander, H. (2020). Sommelierens tävling och matsalspraktik: Spelet om det sociala hantverket. I: Charlotte Birnbaum; Martin Lind; Christina Möller; Niklas Rådström; Stephan Rössner; Karsten Thurfjell, Nya svenska matvanor: Gastronomiska Akademiens årsbok utgiven för sextioförsta året i följd (ss. 122–127). Stockholm: Carlsson Bokförlag.

2.Tham, Wilhelm & Danielsson-Tham, M-L. (2020). Listeria och Erysipelothrix. I: A. Brauner, S. Arvidsson, B. Castor, K. Falk, K. Kärre, A. Linde, & M. Thelestam (Red.), Medicinsk mikrobiologi & immunologi. Lund: Studentlitteratur AB. In Press.

3.Matti Wiking Leino, Hans Naess & Magnus Westling (2020). Kålrotssorter i Sverige. I: Matti Wiking Leino, Hans Næss och Martin Ragnar (Red.) Underbara kålrötter: kulturhistoria, odling och användning (s. 55–87). Kålrotsakademien, ISBN 978918508916. Isaberg förlag, Hestra, 155 sidor

4.Harrington, R. J., Liu, Y., Hammond, R., Herdenstam, A. P. F. & Marlowe, B. (2020). International Hospitality Development: Training to Enhance the Understanding of ‘The Art of Hospitality’ Business Model. In: Marco A. Gardini, Michael C. Ottenbacher, Markus Schuckert, The Routledge Companion to International Hospitality Management (ss. 106-116). New York: Routledge.

2019

1.Billing, M (2019). Den outtröttliga resenären. I: Froster, Anna, & Klum, Mattias Alexandrov (Red.). Vatten – Om att värdera det ovärderliga. (s. 50–67). Fri Tanke Förlag i samarbete med Svenskt Vatten AB. ISBN: 9789187935800. pp 160.

2.Neuman, N. & Marshall, M. (2019). Matkonsumtion och klimatförändringar. I: N. Neuman, (Red.), Mat och ätande: Sociologiska perspektiv (s. 331–350). Lund: Studentlitteratur AB.

2018

1.Danielsson Tham, M-L. (2018). Ordning, reda & tid: prylar och små otyg. I: A. Landén (Red.), Älskade prylar: 100 år av teknisk innovation (s. 92–93). Stockholm/Insjön: Förlaget Näringslivshistoria & Clas Ohlson

2.Jonsson, A (2018). It should taste good, look good, feel good and be enjoyable! Hospital meals in the hands of Culinary Arts and Meal Science. In: Eleonor Kristoffersson and Kerstin Nilsson (eds.) Successful ageing in an interdisciplinary context– popular science presentations (s. 36–45). Örebro University. ISBN 978-91-87789-18-2

2017

1.Jonsson, A. & Öström, Å. (2017). Måltidsmiljö och verksamhetsstruktur. I: Mat och måltider i äldreomsorgen: vetenskapliga underlag om måltidsmiljö och verksamhetsstruktur, fysiologiska och sensoriska aspekter av åldrandet samt särskilda näringsbehov hos sköra äldre (s. 103–137). Uppsala: Livsmedelsverket

2.Öström, Å. & Jonsson, A. (2017). Sensorik och åldrande. I: Mat och måltider I äldreomsorgen: vetenskapliga underlag om måltidsmiljö och verksamhetsstruktur, fysiologiska och sensoriska aspekter av åldrandet samt särskilda näringsbehov hos sköra äldre (s. 81–102). Uppsala: Livsmedelsverket.

2016

1.Carlbäck, M. (2016). Independent or flagged? the decision to affiliate to a chain. In: Ivanova, M., Ivanonv, S., Magnini, V., Abingdon (Eds.), The Routledge Handbook of Hotel Chain Management, (s. 385–394). Abingdon, Oxfordshire: Routledge.

2.Wellton, L., Jonsson, I. M., & Walter, U. (2016). Culinary collisions: the vision of local food use collides with daily restaurant practice. In: C Michael Hall & Stefan Gössling (Eds.), Food Tourism and Regional Development: Networks, products and trajectories (s. 273–284). New York, NY: Routledge.

2015

1.Tellström, R. (2015). Matintervjuns metoder - Att fråga om livsmedel, maträtter och måltider. I: Bergström K., Jonsson I. M., Prell H., Wernersson I., Åberg H. (Red.), Mat är mer än Mat: Samhällsvetenskapliga perspektiv på mat och måltider. (s. 101–114) Göteborg: Göteborgs universitet, Institutionen för kost och idrottsvetenskap i samarbete med Restaurang- och hotellhögskolan

2.Prim, M (2015). Skapa positiva måltidsupplevelser i skolan – för bättre hälsa, miljö och studieresultat. I: Bergström K., Jonsson I. M., Prell H., Wernersson I., Åberg H. (Red.), Mat är mer än Mat: Samhällsvetenskapliga perspektiv på mat och måltider (s. 167–176). Göteborg: Göteborgs universitet, Institutionen för kost- och idrottsvetenskap i samarbete med Restaurang- och hotellhögskolan

3.Magnusson Sporre, C (2015). Från Guide Michelin till offentlig måltid - Five Aspects Meal Model, FAMM. I: Bergström K., Jonsson I. M., Prell H., Wernersson I., Åberg H. (Red.), Mat är mer än Mat: Samhällsvetenskapliga perspektiv på mat och måltider. (s. 195–204) Göteborg: Göteborgs universitet, Institutionen för kost- och idrottsvetenskap i samarbete med Restaurang- och hotellhögskolan

4.Johansson, J (2015). Den kreative kocken kombinerar kunskaper. I: Bergström K., Jonsson I. M., Prell H., Wernersson I., Åberg H. (Red.), Mat är mer än Mat: Samhällsvetenskapliga perspektiv på mat och måltider. (s. 205–218) Göteborg: Göteborgs universitet, Institutionen för kost- och idrottsvetenskap i samarbete med Restaurang- och hotellhögskolan

5.Jonsson, I. M (2015). Restaurangmåltider – att äta ute i motsats till att äta hemma. I: Bergström K., Jonsson I. M., Prell H., Wernersson I., Åberg H. (Red.), Mat är mer än Mat: Samhällsvetenskapliga perspektiv på mat och måltider. (s.219–226). Göteborg: Göteborgs universitet, Institutionen för kost- och idrottsvetenskap i samarbete med Restaurang- och hotellhögskolan.

6.Bruce, Å & Danielsson-Tham, M-L. (2015). Det var inte bättre förr: ett akademiföretal. I: Per Eriksson (Red.). Mot ett modernt livsmedelssystem: livsmedelshygien och livsmedelskontroll i Sverige och Norden 1850–1950 (s. 7–12). Stockholm: Kungl. Skogs- och lantbruksakademien

7.Bruce, Å & Danielsson-Tham, M-L. (2015). Vad kontrollerades under perioden 1850–1950 och vilka hjälpmedel i form av lagar, kunskap och teknik fanns att tillgå? I: Per Eriksson (Red.). Mot ett modernt livsmedelssystem: livsmedelshygien och livsmedelskontroll i Sverige och Norden 1850–1950 (s.19–33). Stockholm: Kungl. Skogs- och lantbruksakademien

8.Tham, W & Danielsson-Tham, M-L. (2015). Listeria och Erysipelothrix. I: A. Brauner, S. Arvidsson, J. Blomberg, B. Castor, K. Falk, K. Kärre, A. Linde, & M. Thelestam (Red.), Medicinsk mikrobiologi & immunologi (s. 210–214). Lund: Studentlitteratur AB.

9.Bergström, K., Jonsson I-M., Prell, H., Wernersson, I (2015). Förord. I: Mat är mer än Mat: Samhällsvetenskapliga perspektiv på mat och måltider / [ed] Bergström K., Jonsson I. M., Prell H., Wernersson I., Åberg H., Göteborg: Göteborgs universitet, 2015, p. 7–11

2014

1.Danielsson-Tham, M. (2014). Food-associated Pathogens: Insights and Reflections. In: Food Associated Pathogens: Insights and Reflections (ss. 1-7). Boca Raton London New York: CRC Press.

2.Tham, W. & Danielsson-Tham, M. (2014). Listeria monocytogenes: Very Food-borne Bacteria. In: Tham Wilhelm & Danielsson-Tham Marie-Louise, Food Associated Pathogens (ss. 124-140). Boca Raton London New York: CRC Press.

3.Tham, W. & Danielsson-Tham, M. (2014). Preface. In: Tham Wilhelm & Danielsson-Tham Marie-Louise, Food Associated Pathogens (ss. v-vi). Boca Raton London New York: CRC Press.

4.Danielsson-Tham, M. (2014). Staphylococcal Food Poisoning. In: Tham Wilhelm & Danielsson-Tham Marie-Louise, Food Associated Pathogens (ss. 250-268). Boca Raton London New York: CRC Press.

5.Danielsson-Tham, M. (2014). Älskade knöl!. I: Carl Jan Granqvist, Birgit Hemberg, Tomas Lidman, Christina Mattsson, Christina Möller, Dick Norberg, Kartsen Thurfjell, Guide till årets svenska måltidslitteratur (ss. 169-170). Grythyttan: Måltidsakademien förlag i Grythyttan AB.

6.Yngve, A (2014). Surt sa räven. I: Gastronomisk kalender: Gastronomiska akademins årsbok. 2015 / [ed] Ribbing, M.; Thurfjell, K.; Möller, C.; Lind, M. & Rådström, N., Stockholm, Sweden: Carlsson Bokförlag

7.Jonsson, I. M (2014). New Nordic Food for Many: in Nordic Higher Education. In: The Emergence of a New Nordic Food Culture: Final report from the program New Nordic Food II, 2010-2014, Copenhagen: Nordisk Ministerråd, 2014, p. 52-53

8.Tham, W (2014). Grönsaker och rotfrukter i ett bondehem på 1930-talet. I: Guide till årets svenska måltidslitteratur 2014 / [ed] Carl Jan Granqvist, Birgit Hemberg, Tomas Lidman, Christina Mattsson, Christina Möller, Dick Norberg, Kartsen Thurfjell, Grythyttan: Måltidsakademiens förlag i Grythyttan, 2014, p. 1155–156

2013

1.Wennström, S (2013). Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan. I: Guide till Årets Svenska Måltidslitteratur 2013 / [ed] Carl Jan Granqvist, Birgit Hemberg, Christina Möller, Dick Norberg, Barbro Stanley, Karsten Thurfjell, Ann Häppich, Grythyttan: Måltidsakademiens förlag i Grythyttan AB, p. 34–34

2.Tellström, R (2013). Besticklådan tränar oss för bordets balett. I: Guide till Årets Svenska Måltidslitteratur 2013 / [ed] Carl Jan Granqvist, Birgit Hemberg, Christina Möller, Dick Norberg, Barbro Stanley, Karsten Thurfjell, Ann Häppich, Grythyttan: Måltidsakademiens förlag i Grythyttan AB, p. 41–43

3.Ternebrandt, G och Göran Rodell, A (2013). Konst- och designbiblioteket i Grythyttan. I: Guide till Årets Svenska Måltidslitteratur 2013 / [ed] Carl Jan Granqvist, Birgit Hemberg, Christina Möller, Dick Norberg, Barbro Stanley, Karsten Thurfjell, Ann Häppich, Grythyttan: Måltidsakademiens förlag i Grythyttan AB, p. 38–39

4.Jonsson, I. M (2013). “Äta ute” – måltidsupplevelser på restaurang för personal och gäster: exempel på forskningsperspektiv inom ämnet måltidskunskap vid Örebro universitet. I: Från matproduktion till gastronomi / [ed] Paulina Rytkönen, Madeleine Bonow, Per Wramner, Huddinge: Södertörns högskola, p. 135–144

5.Tham, W. (2013). Skolmåltider. I: Carl Jan Granqvist, Birgit Hemberg, Christina Möller, Dick Norberg, Barbro Stanley, Karsten Thurfjell, Ann Häppich, GUIDE till Årets Svenska Måltidslitteratur 2013 (ss. 52-53). Grythyttan: Måltidsakademiens förlag i Grythyttan AB.

6.Danielsson-Tham, M. (2013). Matkvalitet. I: Carl Jan Granqvist, Birgit Hemberg, Christina Möller, Dick Norberg, Barbro Stanley, Karsten Thurfjell, Ann Häppich, GUIDE till Årets Svenska Måltidslitteratur 2013 (ss. 48-49). Grythyttan: Måltidsakademiens förlag i Grythyttan AB.

2012

1.Tham, W. (2012). Tjänstemannamiddagar: några minnesbilder. I: Carl Jan Granqvist, Birgit Hemberg, Christina Möller, Dick Norberg, Barbro Stanley, Karsten Thurfjell, Ann Häppich, Guide till årets svenska måltidslitteratur 2012 (ss. 58-59). Grythyttan: Måltidsakademiens förlag i Grythyttan AB.

2.Akner Koler, C (2012). Nanoformgivning genom haptiska, estetiska laborationer. I: Dokumentation och presentation av konstnärlig forskning / [ed] Torbjörn Lind, Stockholm: Vetenskapsrådet, 2012, p. 113–125

3.Akner Koler, C (2012). Expanding the boundaries of form theory and practice: developing the model evolution of form. In: Shaping design teaching: explorations into the teaching of form / [ed] Nicolai Steinø, Mine Özkar, Aalborg: Aalborg Universitetsforlag.

4.Nygren, T (2012). In vino veritas? I: Guide till årets svenska måltidslitteratur 2012 / [ed] Carl Jan Granqvist, Birgit Hemberg, Christina Möller, Dick Norberg, Barbro Stanley, Karsten Thurfjell, Ann Häppich, Grythyttan: Måltidsakademiens förlag i Grythyttan AB, p. 48–49

5.Nygren, T (2012). Tovias har ordet. I: Guide till årets svenska måltidslitteratur 2012 / [ed] Carl Jan Granqvist, Birgit Hemberg, Christina Möller, Dick Norberg, Barbro Stanley, Karsten Thurfjell, Ann Häppich, Grythyttan: Måltidsakademiens förlag i Grythyttan AB, p. 51–51

2011

1.Tham, W. (2011). Paying guests. I: Carl Jan Granqvist, Birgit Hemberg, Christina Möller, Dick Norberg, Barbro Stanley, Karsten Thurfjell, Ann Häppich, Guide till årets svenska måltidslitteratur 2011 (ss. 37-38). Grythyttan: Måltidsakademiens förlag i Grythyttan AB.

2.Danielsson-Tham, M. (2011). Vi måste sansa oss!. I: Carl Jan Granqvist, Birgit Hemberg, Christina Möller, Dick Norberg, Barbro Stanley, Karsten Thurfjell, Ann Häppich, Guide till årets svenska måltidslitteratur 2011 (ss. 24-25). Grythyttan: Måltidsakademiens förlag i Grythyttan AB.

3.Gustafsson, H (2011). Mot stjärnorna med Grythytte Akademi, Örebro universitet. I: Guide till årets svenska måltidslitteratur 2011 / [ed] Carl Jan Granqvist, Birgit Hemberg, Christina Möller, Dick Norberg, Barbro Stanley, Karsten Thurfjell, Ann Häppich, Grythyttan: Måltidsakademiens förlag i Grythyttan AB, p. 31–31

4.Nygren, T (2011). Ad Astra. I: Guide till årets svenska måltidslitteratur 2011 / [ed] Carl Jan Granqvist, Birgit Hemberg, Christina Möller, Dick Norberg, Barbro Stanley, Karsten Thurfjell, Ann Häppich, Grythyttan: Måltidsakademiens förlag i Grythyttan AB, p. 33–34

5.Tellström, R (2011). City branding through food culture: insights from the regional branding level. In: City branding: theory and cases / [ed] Keith Dinnie, Basingstoke: Palgrave Macmillan, p. 62-69

2010

1.Scander, H. (2010). Ah...du underbara Bordeaux. I: Barbro Henning, Vinkällaren Grappe: matrikel 2010 (ss. 24-25). Stockholm: Vinkällaren Grappe.

2.Walter, U. (2010). Case 9:1: Kockar som företagare. I: Monica Hanefors [författare], Värdskap: inom turism och resande (ss. 78-81). Lund: Studentlitteratur AB.

3.Tham, W. (2010). Att vara vegetarian. I: Carl Jan Granqvist, Birgit Hemberg, Christina Möller, Dick Norberg, Barbro Stanley, Karsten Thurfjell, Ann Häppich, Guide till Årets svenska måltidslitteratur 2010 (ss. 41-41). Grythyttan: Måltidsakademiens förlag i Grythyttan AB.

4.Danielsson-Tham, M. (2010). Case 8:1 Värdskap och hygien. I: Monica Hanefors, Värdskap inom turism och resande (ss. 70-73). Lund: Studentlitteratur AB.

5.Danielsson-Tham, M. (2010). Den "farliga" maten: ett axplock av matförgiftningar som inträffat de senaste 50 åren. I: Lars-Erik Appelgren, Ingemar Jämte, Karin Östensson, Veterinär – yrke i förvandling: från manligt till kvinnligt, från ensamvarg till lagarbetare : Sveriges veterinärförbund 150 år (ss. 220-229). Stockholm: Sveriges veterinärförbund.

6.Danielsson-Tham, M. (2010). Kockens kemilåda. I: Carl Jan Granqvist, Birgit Hemberg, Christina Möller, Dick Norberg, Barbro Stanley, Karsten Thurfjell, Ann Häppich, Guide till Årets svenska måltidslitteratur 2010 (ss. 28-29). Grythyttan: Måltidsakademiens förlag i Grythyttan AB.

7.Danielsson-Tham, M. (2010). Restauranghögskolan 20 år. I: Carl Jan Granqvist, Birgit Hemberg, Christina Möller, Dick Norberg, Barbro Stanley, Karsten Thurfjell, Ann Häppich, Guide till Årets svenska måltidslitteratur 2010 (ss. 29-30). Grythyttan: Måltidsakademiens förlag i Grythyttan AB.

8.Billing, M (2010). Perssons Taffel. I: Värdskap inom turism och resande / [ed] Monica Hanefors, Lund: Studentlitteratur AB, p. 82–85

9.Tellström, R. (2010). Slagfältsgastronomi: oupptäckt motiv i 1600-talets militära planscher. I: Guide till Årets svenska måltidslitteratur 2010 / [ed] Carl Jan Granqvist, Birgit Hemberg, Christina Möller, Dick Norberg, Barbro Stanley, Karsten Thurfjell, Ann Häppich, Grythyttan: Måltidsakademiens förlag i Grythyttan AB, p. 337–39

2009

1.Gustafsson, I-B , Öström, Å. & Annett, J. (2009). Culinary arts and meal science as a interdisciplinary university curriculum. In: Herbert L. Meiselman, Meals in science and practice: interdisciplinary research and business applications (ss. 270-293). Boca Raton, FL: CRC Press.

2.Danielsson-Tham, M. (2009). Livsmedelstillsatser av ondo eller godo?. I: Carl Jan Granqvist, Birgit Hemberg, Christina Möller, Dick Norberg, Barbro Stanley, Karsten Thurfjell, Ann Häppich, Guide till årets svenska måltidslitteratur 2009 (ss. 56-57). Grythyttan: Måltidens hus i Norden.

3.Danielsson-Tham, M. (2009). Om bruket av varm och kall mat och dryck: Carl von Linné contra livsmedelshygien anno 2008. I: Carl Jan Granqvist, Birgit Hemberg, Christina Möller, Dick Norberg, Barbro Stanley, Karsten Thurfjell, Ann Häppich, Guide till årets svenska måltidslitteratur 2009 (ss. 52-57). Grythyttan: Måltidens hus i Norden.

4.Jonsson, I. M. & Pipping Ekström, M. (2009). Gender perspectives on the solo diner as restaurant customer. In: Herbert L. Meiselman, Meals in science and practice: interdisciplinary research and business applications (ss. 236-248). Boca Raton, FL: CRC Press.

5.Jonsson, I. M. (2009). Att skapa upplevelser eller informera om gastronomi, välbefinnande och hälsa?: studenters visioner om ett gränsöverskridande yrkesliv. I: Christina Fjellström, Gastronomisk forskning (ss. 161-172). Stockholm: Gastronomiska akademien.

6.Pipping Ekström, M. & Jonsson, I. M. (2009). Family meals: competence, cooking and company. In: Hille Janhonen-Abruquah & Päivi Palojoki, Food in Contemporary Society (ss. 23-28). Helsinki: University of Helsinki.

7.Alsne, M (2009). Förord. I: Att känna, skapa och tolka: ett seminarium om människans känselsinne [september 2007] / [ed] Marieanne Alsne, Erik Borg, Inga-Britt Gustafsson, Örebro: Örebro universitet, p. 7–8

8.Annett, J (2009). En hållbar kunskaps- och interventionsmodell för äldres mat och måltidssituation. I: Guide till årets svenska måltidslitteratur 2009 / [ed] Carl Jan Granqvist, Birgit Hemberg, Christina Möller, Dick Norberg, Barbro Stanley, Karsten Thurfjell, Ann Häppich, Grythyttan: Måltidens hus i Norden, p. 69–70

9.Billing, M (2009). Sommelier en tvärvetenskaplig disciplin. I: Guide till årets svenska måltidslitteratur 2009 / [ed] Carl Jan Granqvist, Birgit Hemberg, Christina Möller, Dick Norberg, Barbro Stanley, Karsten Thurfjell, Ann Häppich, Grythyttan: Måltidens hus i Norden, p. 69–70

10.Hermansson, I & Wennström, S (2009). Projekt – mat och idrott. I: Guide till årets svenska måltidslitteratur 2009 / [ed] Carl Jan Granqvist, Birgit Hemberg, Christina Möller, Dick Norberg, Barbro Stanley, Karsten Thurfjell, Ann Häppich, Grythyttan: Måltidens hus i Norden, p. 75–77

11.Kjaernes, U., Holm, L., Gronow, J., Mäkälä, J & Pipping Ekström, M (2009). The study of Nordiv meals: lessons learnt. In: Meals in science and practice: Interdisciplinary research and business applications / [ed] Herbert L. Meiselman, Boca Raton, FL: CRC Press, p. 69-90

12.Nygren, T (2009). Grythyttan är GULD! I: Guide till årets svenska måltidslitteratur 2009 / [ed] Carl Jan Granqvist, Birgit Hemberg, Christina Möller, Dick Norberg, Barbro Stanley, Karsten Thurfjell, Ann Häppich, Grythyttan: Måltidens hus i Norden, p. 61–61

13.Tellström, R (2009). Tyvärr det är fullt: Restaurangen som arena för en offentlig gemenskap. I: Gastronomisk forskning / [ed] Christina Fjellström, Stockholm: Gastronomiska akademien, p. 123–133

14.Tellström, R och Jönsson, H (2009). Gastronomi i kunskapssamhället. I: Gastronomisk forskning / [ed] Christina Fjellström, Stockholm: Gastronomiska akademien, p. 11–86

15.Watz, B och Johansson, J (2009). Sprött är sprödare än spröd. I: Att känna, skapa och tolka: ett seminarium om människans känselsinne [september 2007] / [ed] Marieanne Alsne, Erik Borg, Inga-Britt Gustafsson, Örebro: Örebro universitet, p. 41–62

16.Gustafsson, I-B (2009). Måltidskunskap. I: Att känna, skapa och tolka: ett seminarium om människans känselsinne [september 2007] / [ed] Marieanne Alsne, Erik Borg, Inga-Britt Gustafsson, Örebro: Örebro universitet, p. 85–91

2008

1.Walter, U. (2008). Bordsbeställning. I: Lena Mossberg, Inga-Britt Gustafsson, Service på restaurang (ss. 16-24). Lund: Studentlitteratur.

2.Gustafsson, I. , Swahn, J. & Öström, Å. (2008). Det sensoriska språket. I: Carl Jan Granqvist, Birgit Hemberg, Ulf Larsson, Christina Möller, Dick Norberg, Barbro Stanley, Karsten Thurfjell, Ann Häppich, Årets svenska måltidslitteratur 2008 (ss. 71-71). Grythyttan: Måltidens hus i Norden.

3.Öström, Å. & Annett, J. (2008). Framtidens medvetna konsumenter. I: Carl Jan Granqvist, Birgit Hemberg, Christina Möller, Dick Norberg, Barbro Stanley, Karsten Thurfjell, Ann Häppich, Årets svenska måltidslitteratur 2008 (ss. 93-93). Grythyttan: Måltidens hus i Norden.

4.Öström, Å. (2008). Servitörens beteende. I: Lena Mossberg, Inga-Britt Gustafsson, Service på restaurang (ss. 36-42). Lund: Studentlitteratur.

5.Larsson, U (2008). Måltidsspråk. I: Årets svenska måltidslitteratur 2008 / [ed] Carl Jan Granqvist, Birgit Hemberg, Ulf Larsson, Christina Möller, Dick Norberg, Barbro Stanley, Karsten Thurfjell, Ann Häppich, Grythyttan: Måltidens hus i Norden, p. 76–78

6.Mossberg, L & Gustafsson, I-B (2008). Service: en väg till framgång. I: Service på restaurang / [ed] Lena Mossberg, Inga-Britt Gustafsson, Lund: Studentlitteratur, p. 9–15

7.Nygren, T (2008). Tal till avgångsstudenter 2008. I: Årets svenska måltidslitteratur 2008 / [ed] Carl Jan Granqvist, Birgit Hemberg, Ulf Larsson, Christina Möller, Dick Norberg, Barbro Stanley, Karsten Thurfjell, Ann Häppich, Grythyttan: Måltidens hus i Norden, p. 64–65

8.Rapp (Nordin), E (2008). Smakupplevelse: en riskindikator för övervikt och hjärtkärlsjukdom. I: Gastronomiska forskning / [ed] Christina Fjellström, Stockholm: Gastronomiska akademien, p. 181–190

9.Sarlöv-Herlin, I and Tellström, R (2008). Storstadsbornas matval formar landsbygdens landskap. I: Ska hela Sverige leva? / [ed] Birgitta Johansson, Stockholm: Formas, p. 299–310

10.Tellström, R (2008). Bordsplacering. I: Service på restaurang / [ed] Lena Mossberg, Inga-Britt Gustafsson, Lund: Studentlitteratur, p. 25–35

11.Tellström, R (2008). Matkulturen i Tornedalen. I: Kangos: framtidslandet / [ed] Rolf Berggård, Christer Frånlund, Uppsala: Uppsala Publishing House, p. 95–96

12.Watz, B (2008). Måltiden och poesi. I: Årets svenska måltidslitteratur 2008 / [ed] Carl Jan Granqvist, Birgit Hemberg, Ulf Larsson, Christina Möller, Dick Norberg, Barbro Stanley, Karsten Thurfjell, Ann Häppich, Grythyttan: Måltidens hus i Norden, p. 88–90

13.Wennström, S (2008). Mat och idrott. I: Guide till årets svenska måltidslitteratur 2008 / [ed] Carl Jan Granqvist, Birgit Hemberg, Christina Möller, Dick Norberg, Barbro Stanley, Karsten Thurfjell, Ann Häppich, Grythyttan: Måltidens hus i Norden, p. 90–90

2007

1.Walter, U. (2007). Konstnärer och "kokkonstnärer" som företagare. I: Richard Tellström, Lena Mossberg, Inger M. Jonsson, Den medvetna måltidskunskapen: en vänbok till Inga-Britt Gustafsson (ss. 217-223). Örebro: Örebro universitet.

2.Karlsson, Å. W. & Öström, Å. (2007). Kan vi lita på synen - sensoriska perspektiv. I: Birgitta Borg, Att se, tänka och tolka: dokumentation av seminarium om människans synsinne (ss. 57-58). Örebro: Örebro universitet.

3.Öström, Å. (2007). Vad är det som smakar så gott. I: Richard Tellström, Lena Mossberg, Inger M. Jonsson, Den medvetna måltidskunskapen: en vänbok till Inga-Britt Gustafsson (ss. 231-238). Örebro: Örebro universitet.

4.Danielsson-Tham, M. (2007). Smått och gott i opastöriserad mjölk och ost. I: Barbro Stanley, Ann Häppich, Årets svenska måltidslitteratur 2007 (ss. 41-43). Grythyttan: Måltidens hus i Norden.

5.Danielsson-Tham, M. (2007). Äta bör man annars dör man. I: Richard Tellström, Lena Mossberg, Inger M. Jonsson, Den medvetna måltidskunskapen: en vänbok till Inga-Britt Gustafsson (ss. 35-39). Örebro: Örebro universitet.

6.Pipping Ekström, M. & Jonsson, I. M. (2007). Genus i rummet. I: Richard Tellström, Lena Mossberg, Inger M. Jonsson, Den medvetna måltidskunskapen: en vänbok till Inga-Britt Gustafsson (ss. 163-169). Örebro: Örebro universitet.

7.Ahlgren, M (2007). Att äta med ögonen. I: Att se, tänka och tolka: dokumentation av seminarium om människans synsinne / [ed] Birgitta Borg, Örebro: Örebro universitet, p. 65–66

8.Ahlgren, M (2007). Upplevelsen av en färdig måltid. I: Den medvetna måltidskunskapen: en vänbok till Inga-Britt Gustavsson / [ed] Richard Tellström, Lena Mossberg, Inger M. Jonsson, Örebro: Örebro universitet, p. 11–16

9.Alsne, M., Borg, E och Gustafsson, I-B (2007). Förord: Sinnena, konsten och vetenskapen. I: Att se tänka och tolka: dokumentation av seminarium om människans synsinne / [ed] Birgitta Borg, Örebro: Örebro universitet, p. 7–8

10.Billing, M (2007). En god middag. I: Tid för måltidskunskap: en vänbok till Inga-Britt Gustafsson / [ed] Richard Tellström, Lena Mossberg, Inger M. Jonsson, Örebro: Örebro universitet, p. 31–32

11.Gustafsson, I-B (2007). Måltidskunskap och bildning. I: Årets svenska måltidslitteratur 2007 / [ed] Barbro Stanley, Ann Häppich, Grythyttan: Måltidens hus i Norden, p. 44–45

12.Hansen, K V (2007). FAMM as a tool for illuminating the focus in paper abstracts from the two ICCAS Conferences. I: Den medvetna måltidskunskapen: en vänbok till Inga-Britt Gustafsson / [ed] Richard Tellström, Lena Mossberg, Inger M. Jonsson, Örebro: Örebro universitet, p. 91–97

13.Hellström, L (2007). Mjöl, salt, vatten och eld. I: Den medvetna måltidskunskapen: en vänbok till Inga-Britt Gustafsson / [ed] Richard Tellström, Lena Mossberg, Inger M. Jonsson, Örebro: Örebro universitet, p. 99–108

14.Johansson, J (2007). Kreativ matlagning i det medvetna köket. I: Den medvetna måltidskunskapen: en vänbok till Inga-Britt Gustavsson / [ed] Richard Tellström, Lena Mossberg, Inger M. Jonsson, Örebro: Örebro universitet, p. 111–118

15.Jonsson, I. M (2007). Gränsöverskridande mellan gastronomi, hälsa och välbefinnande i studenters kommande arbetsliv. I: Hushållsvetenskap & Co / [ed] Marianne Pipping Ekström, Helena Åberg, Kerstin Bergström, Hillevi Prell, Göteborg: Göteborgs universitet, p. 161–178

16.Karlsson, Å, W och Öström, Å. Kan vi lita på synen – sensoriska perspektiv. I: Att se, tänka och tolka: dokumentation av seminarium om människans synsinne / [ed] Birgitta Borg, Örebro: Örebro universitet, p. 57–58

17.Nygren, T (2007). För att skapa måltidsupplevelse på restaurang krävs både erfarenhet och utbildning. I: Den medvetna måltidskunskapen: en vänbok till Inga-Britt Gustafsson / [ed] Richard Tellström, Lena Mossberg, Inger M. Jonsson, Örebro: Örebro universitet, p. 157–161

18.Nygren, T (2007). Restauranghögskolan i Grythyttan, Institutionen för Restaurang- och måltidskunskap, Örebro universitet. I: Årets svenska måltidslitteratur 2007 / [ed] Barbro Stanley, Ann Häppich, Grythyttan: Måltidens hus i Norden, p. 52–54

19.Pipping Ekström, M (2007). Mina förmödrar inom matforskningen. I: Hushållsvetenskap & Co / [ed] Marianne Pipping Ekström, Helena Åberg, Kerstin Bergström, Hillevi Prell, Göteborg: Göteborgs universitet, p. 35–46

20.Pipping Ekström, M (2007). Genus i rummet. I: Den medvetna måltidskunskapen: en vänbok till Inga-Britt Gustafsson / [ed] Richard Tellström, Lena Mossberg, Inger M. Jonsson, Örebro: Örebro universitet, p. 163–169

21.Rapp (Nordin), E (2007). Den goda måltiden. En kategorisering med FAMM som analysverktyg. I: Den medvetna måltidskunskapen: en vänbok till Inga-Britt Gustafsson / [ed] Richard Tellström, Lena Mossberg, Inger M. Jonsson, Örebro: Universitetsbiblioteket, p. 171–181

22.Tellström, R (2007). Måltidskultur – värde och form för kulturell evolution? I: Den medvetna måltidskunskapen: en vänbok till Inga-Britt Gustafsson / [ed] Richard Tellström, Lena Mossberg, Inger M. Jonsson, Örebro: Örebro universitetsbibliotek, p. 189–198

23.Tellström, R (2007). Förord. I: Tid för måltidskunskap: en vänbok till Inga-Britt Gustafsson / [ed] Richard Tellström, Lena Mossberg, Inger M. Jonsson, Örebro: Örebro universitet, p. 9–9

24.Ulmander, B (2007). FAMM i den sydkinesiska måltiden. I: Den medvetna måltidskunskapen: en vänbok till Inga-Britt Gustafsson / [ed] Richard Tellström, Lena Mossberg, Inger M. Jonsson, Örebro: Örebro universitet, p. 201–205

25.Watz, B (2007). Måltidens helhet: en framtida kulturspillra? I: Den medvetna måltidskunskapen: en vänbok till Inga-Britt Gustafsson / [ed] Richard Tellström, Lena Mossberg, Inger M. Jonsson, Örebro: Örebro universitet, p. 225–228

26.Watz, B (2007). ”P” sätter plus på måltidslust. I: Årets svenska måltidslitteratur 2007 / [ed] Barbro Stanley, Ann Häppich, Grythyttan: Måltidens hus i Norden, p. 56–58

27.Watz, P (2007). Synmåltiden som visuell forskning. I: Att se, tänka och tolka: dokumentation av seminarium om människans synsinne / [ed] Birgitta Borg, Örebro: Örebro universitet, p. 39–41

28.Watz, B och Johansson, J (2007). Öga mot öga med måltidens middag på kalastorget. I: Att se, tänka och tolka: dokumentation av seminarium om människans synsinne / [ed] Birgitta Borg, Örebro: Örebro universitet, p. 43–47

2006

1.Danielsson-Tham, M. (2006). Smått och gott om kräftor och kräftätande från livsmedelshygienisk synpunkt. I: Barbro Stanley, Ann Häppich, Årets svenska måltidslitteratur 2006 (ss. 40-43). Grythyttan: Måltidens hus i Norden.

2.Jonsson, I. M., Nygren, T. & Pipping Ekström, M. (2006). Mentorskap, mat- och vinkunskap, arbetskläder, yrkesbenämningar: nycklar till positionering av genus i restaurangmiljön. I: Marianne Pipping Ekström, Genus på krogen (ss. 7-34). Örebro: Örebro universitetsbibliotek.

3.Pipping Ekström, P och Hjälmeskog, K (2006). 150 år av ”outsourcing” av hemarbete. I: Lärarprofession i förändring: från "skolkök" till hem- och konsumentkunskap / [ed] Karin Hjälmeskog, Uppsala: Föreningen för svensk undervisningshistoria, p. 171–191

4.Tellström, R (2006). Brännvinsbordet: smakintensitet från lagringens hyllor. I: Årets svenska måltidslitteratur 2006 / [ed] Barbro Stanley, Ann Häppich, Grythyttan: Måltidens hus i Norden, p. 44–46

5.Tellström, R (2006). Knyt tallriken till marken: ursprungsgestaltning i den kommersiella restaurangen. I: Mat: genealogi och gestaltning / [ed] Anna Burstedt, Cecilia Fredriksson, Håkan Jönsson, Lund: Studentlitteratur, p. 55–70

6.Watz, B (2006). Snille och smak eller smak och snille det är frågan? I: Årets svenska måltidslitteratur 2006 / [ed] Barbro Stanley, Ann Häppich, Grythyttan: Måltidens hus i Norden, p. 48–50

2005

1.Blom, T (2005). Restauranghögskolan under 2004. I: Årets svenska måltidslitteratur 2005 / [ed] Barbro Stanley, Ann Häppich, Katarina Kvist, Grythyttan: Måltidens hus i Norden, p. 39–39

2.Gustafsson, I-B (2005). Forskarutbildning och forskning inom måltidskunskap. I: Årets svenska måltidslitteratur 2005 / [ed] Barbro Stanley, Ann Häppich, Katarina Kvist, Grythyttan: Måltidens hus i Norden, p. 40–41

3.Gustafsson, I-B (2005). Förord till doktorandernas PM i doktorandkursen ”Sinnena och konsten”. I: Hörsel och lyssnande: ett seminarium om människans hörselsinne, dess funktion och betydelse, januari 2004 / [ed] Lisbeth Axelsson, Örebro: Örebro universitetsbibliotek, p. 55–55

4.Hansen, K V (2005). Sansebruk blant restaurantgjester. I: Hörsel och lyssnande: ett seminarium om människans hörselsinne, dess funktion och betydelse, januari 2004 / [ed] Lisbeth Axelsson, Örebro: Örebro universitetsbibliotek, p. 103–114

5.Johansson, J (2005). När smöret tystnar. I: Hörsel och lyssnande: ett seminarium om människans hörselsinne, dess funktion och betydelse, januari 2004 / [ed] Lisbeth Axelsson, Örebro: Örebro universitetsbibliotek, p. 39–41

6.Nordin, E (2005). Maten är serverad: en syn- och smakupplevelse: en betraktelse ur kockens perspektiv. I: Hörsel och lyssnande: ett seminarium om människans hörselsinne, dess funktion och betydelse, januari 2004 / [ed] Lisbeth Axelsson, Örebro: Örebro universitetsbibliotek, p. 71–87

7.Pipping Ekström, M (2005). Champagnereklam inför millennieskiftet: en personlig betraktelse. I: Spiritus 7 / [ed] Eva Lenneman, Stockholm: Vin & sprithistoriska museet, p. 75-83

8.Pipping Ekström, M (2005). Kvinnor, män och arbetet med maten. In: Nye og tradisjonelle trekk i nordisk matkultur: artikkelsamling fra et nordisk seminar / [ed] Eldbjørg Fossgard, Voss: Vestnorsk kulturakademi, p. 21–21

9.Tellström, R (2005). Den röda nationaldagens mat. I: Årets svenska måltidslitteratur 2005, Grythyttan: Måltidens hus i Norden, p. 42–43

10.Tellström, R (2005). En smakbit av landskapet: sinnesförnimmelser och platsegenskaper i den lokala och regionala måltidslitteraturen 2003. I: Hörsel och lyssnande: ett seminarium om människans hörselsinne, dess funktion och betydelse, januari 2004 / [ed] Lisbeth Axelsson, Örebro: Örebro universitetsbibliotek, p. 57–70

11.Tellström, R (2005). From crispbread to ciabatta. In: Culinary cultures of Europe: identity, diversity and dialogue / [ed] Darra Goldstein, Kathrin Merkle, Strasbourg: Council of Europe Publishing, p. 423-434

12.Tellström, R (2005). Pizzasallad: en riktig ursvenska matkulturell egenhet. I: Gastronomisk kalender: Gastronomiska Akademiens årsbok. 2006, Stockholm: Prisma, p. 123-129

13.Watz, B (2005). Måltiden I kokboken. I: Årets svenska måltidslitteratur 2005, Grythyttan: Måltidens hus i Norden, p. 45–47

14.Watz, B (2005). Om absolut gehör i köket. I: Hörsel och lyssnande: ett seminarium om människans hörselsinne, dess funktion och betydelse, januari 2004 / [ed] Lisbeth Axelsson, Örebro: Örebro universitetsbibliotek, p. 33–37

2004

1.Billing, M % Wahlström, Å (2004). Samtal mellan Birgitta Ullmander och två sommelierer. I: Tid för måltidskunskap: En vänbok till Birgitta Ulmander / [ed] Inga-Britt Gustafsson, Ulla-Britt Strömberg, Örebro: Örebro universitet, p. 159–161

2.Herdenstam, A (2004). "Ett oändligt antal sinnen...". I: Inga-Britt Gustafsson, Börje Stålhammar, Kultur och identitet: Doktorandkurs i spetsen "Sinnena och konsten" (ss. 109-120). Örebro: Örebro universitetsbibliotek.

3.Öström, Å. (2004). Sensorik: ett verktyg för att mäta upplevd matkvalitet. I: Inga-Britt Gustafsson, Ulla-Britt Strömberg, Tid för måltidskunskap: en vänbok till Birgitta Ulmander (ss. 207-214). Örebro: Örebro universitet.

4.Jonsson, I. M. (2004). På spaning efter en måltidens pedagogik…: där sinnenas förnimmelser och handens intelligens beaktas . I: Inga-Britt Gustafsson, Börje Stålhammar, Kultur och identitet: doktorandkurs i spetsen "Sinnena och konsten" (ss. 123-139). Örebro: Örebro universitetsbibliotek.

5.Jonsson, I. M. (2004). Den kulturella smaken av en måltid. I: Gustafsson, Inga-Bitt, Strömberg Ulla-Britt, Tid för måltidskunskap: en vänbok till Birgitta Ulmander (ss. 139-147). Örebro: Örebro Universitet.

6.Gustafsson, I. & Jonsson, I. M. (2004). Måltidskunskap och hantverk – i grundutbildning och forskning. I: Bernt Gustavsson, Kunskap i det praktiska (ss. 51-68). Lund: Studentlitteratur.

7.Watz, B (2004). Måltidens rum. I: Tid för måltidskunskap: En vänbok till Birgitta Ulmander / [ed] Gustafsson, Inga-Britt, Strömberg, Ulla-Britt, Örebro: Örebro universitet, p. 99–102

8.Watz, B (2004). Konst och vetenskap. I: Sinnena, konsten och vetenskapen: två seminarier: januari 2001 och januari 2002, Örebro: Örebro universitetsbibliotek, p. 39–45

9.Ullmander, B (2004). Restauranghögskolan, Institutionen för restaurang och måltidskunskap. I: Årets svenska måltidslitteratur / [ed] Barbro Stanley, Ann Häppich, Katarina Kvist, Grythyttan: Måltidens hus i Norden, p. 57–58

10.Tellström, R (2004). Politisk gastronomi – om måltidens som politiskt medel. I: Gastronomisk kalender, Stokholm: Prisma, Vol. 43, p. 77-86

11.Tellström, R (2004). Den politiska måltiden: ärebetygelse och problemlösare. I: Tid för måltidskunskap: En vänbok till Birgitta Ulmander / [ed] Gustafsson, Inga-Britt, Strömberg, Ulla-Britt, Örebro: Örebro universitet, p. 119–127

12.Pipping – Ekström, M (2004). Sisyfos och exhibitionisten. I: Tid för måltidskunskap.: En vänbok till Birgitta Ulmander / [ed] Inga-Britt Gustafsson, Ulla-Britt Strömberg, Örebro: Örebro universitet, p. 129–137

13.Nygren, T (2004). Om konsten att njuta. I: Kultur och identitet: doktorandkurs i spetsen "Sinnena och konsten" / [ed] Inga-Britt Gustafsson, Börje Stålhammar, Örebro: Örebro universitetsbibliotek, p. 153–169

14.Nygren, T (2004). Grundsmakerna är sött, surt, salt och beskt – och umami? I: Tid för måltidskunskap: En vänbok till Birgitta Ulmander / [ed] Inga-Britt Gustafsson, Ulla-Britt Strömberg, Örebro: Örebro universitet, p. 215–220

15.Nordin, E (2004). Matlagning och kemi ur ett måltidskunskapsperspektiv. I: Tid för måltidskunskap: En vänbok till Birgitta Ulmander, Örebro: Örebro universitet, p. 195–206

16.Mossberg, L (2004). Firmafesten och marknadsföring. I: Tid för måltidskunskap: En vänbok till Birgitta Ulmander / [ed] Inga-Britt Gustafsson, Ull-Britt Strandberg, Örebro: Örebro Universitet, p. 267-279

17.Keffel, C (2004). Tankar och konstnärliga kunskapsprocessers nytta. I: Kunskap i det praktiska / [ed] Bernt Gustavsson, Lund: Studentlitteratur, p. 69–94

18.Johansson, J (2004). Menyplanering: en komposition med variation och rytm. I: Tid gör måltidskunskap: En vänbok till Birgita Ulmander / [ed] Inga-Britt Gustafsson, Ulla-Britt Strömberg, Örebro: Örebro universitet, p. 183–194

19.Hansen Victor, K (2004). Restaurantkunders måltidsopplevelser. I: Tid för måltidskunskap: En vänbok till Birgitta Ulmander / [ed] Inga-Britt Gustafsson & Ulla-Britt Gustafsson, Örebro: Örebro universitet, p. 297–306

20.Gustafsson, I-B (2004). Måltidskunskap och hantverk – i grundutbildning och forskning. I: Kunskap i det praktiska / [ed] Bernt Gustavsson, Lund: Studentlitteratur, p. 51–68

21.Gustafsson, I-B (2004). Sinnena och konsten i en måltidsupplevelse. I: Sinnena, konsten och vetenskapen: två seminarier: januari 2001 och januari 2002, Örebro: Örebro universitetsbibliotek, p. 14–16

22.Gustafsson, I-B (2004). Måltidskunskap: kunskap som förenar vetenskap, praktik och estetik. I: Tid för måltidskunskap: En vänbok till Birgitta Ulmander / [ed] Gustafsson, Inga-Britt, Strömberg Ulla-Britt, Örebro: Örebro universitet, p. 55–65

23.Gustafsson, I-B (2004). Måltidskunskap: ett nytt forskarutbildningsämne. I: Kultur och identitet: doktorandkurs i spetsen "Sinnena och konsten" / [ed] Inga-Britt Gustafsson, Börje Stålhammar, Örebro: Örebro universitetsbibliotek, p. 91–106

24.Gustafsson, I-B (2004). Forskarutbildningens bakgrund. I: Årets svenska måltidslitteratur 2004 / [ed] Barbro Stanley, Ann Häppich, Katarina Kvist, Grythyttan: Måltidens hus i Norden, p. 41–41

25.Gustafsson, I-B (2004). Den medvetna kokkonsten I. I: Tid för måltidskunskap: En vänbok till Birgitta Ulmander / [ed] Gustafsson Inga-Britt & Strömberg Ulla-Britt, Örebro: Örebro universitet, p. 163–174

26.Ahlgren, M (2004). Om lärare i konstnärlig undervisning på Restauranghögskolan. I: Kultur och identitet: doktorandkurs i spetsen "Sinnena och konsten" / [ed] Inga-Britt Gustafsson, Börje Stålhammar, Örebro: Örebro universitetsbibliotek, p. 9–23

2003

1.Billing, M (2003). Vinprovning i doftens tecken. I: Öppna doftsinnet!: Dokumentation av seminarium om människans doftsinne. januari 2003, Örebro: Örebro universitet, p. 36–38

2.Nygren, T (2003). Sensorisk forskning om mat och vin i kombination, med fokus på doften. I: Öppna doftsinnet!: Dokumentation av seminarium om människans doftsinne, januari 2003, Örebro: Örebro universitet, p. 48-50

2002

1.Bosander, F (2002). Flytande guld tillverkas i gammal gruvbygd. I: Årets svenska måltidslitteratur 2002 / [ed] Bo Maser, Ingrid Nilsson, Grythyttan: Måltidens hus i Norden, p. 9–9

2000

1.Eriksson, L. (2000). Svensk representativ dukning. I: Swahn, Jan-Öjvind, Lagerqvist, Lars O., Möller, Christina & Rådström, Niklas, Gastronomisk kalender 2001: Gastronomiska Akademiens årsbok (ss. 47-54). Stockholm: Bokförlaget Prisma.

2.Jonsson, I. M. (2000). Ett lustfyllt lärande om mat: utvärdering av Sapere-metoden. I: Måltidsakademiens årsbok 2001: Kommunikativa måltider del II (ss. 59-59). Örebro: Färgspelet förlag.